Hlavní obsah

Pohroma večírků: Těmto typům lidí se na nich obloukem vyhněte!

Foto: Nicoleta Ionescu, Shutterstock.com

Foto: Nicoleta Ionescu, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíží se konec roku a to je čas večírků, mejdanů, srazů s přáteli a podobně. A tam se chce každý bavit. Jenže všude se většinou objeví nějaký nudný patron, někdo, s kým prostě zábava není. Je jich několik typů, ale vyhnout se vyplatí všem.

Článek

Chcete se pobavit, zasmát, vypustit páru. Večírek je na to samozřejmě ideální místo, jen nesmíte uvíznout ve spárech nudného patrona. Přinášíme pět nejčastějších typů těch opravdu nejotravnějších „zjevení“. Raději před nimi utečte.

1. Tichošlápci

Poznáte je už na dálku. Sedí či stojí uprostřed skupinky lidí a mlčí. Sledují, poslouchají, ale sami se do diskuse nijak nezapojují. Na nic nereagují, nevypadne z nich ani ta nejdrobnější poznámka, jejich maximálním výkonem je decentní úsměv ve chvíli, kdy se zbytek společnosti hurónsky směje.

Ve skupině se ztratí, ale představte si, jaké to je, zůstat s tímhle typem někde sám. Minuta je dlouhá jako hodina! Takovým osobám je opravdu lepší se vyhnout. Nejenže nemívají smysl pro humor, ale velmi často jsou to lidé s nebezpečně nízkým sebevědomím, kteří se neustále kontrolují a mají strach, aby neřekli něco nevhodného, proto raději mlčí. Tahle upjatost je tak trochu nakažlivá – během chvilky se i vy budete cítit sešněrovaní jako v korzetu.

Foto: Iryna Inshyna, Shutterstock.com

Jsou lidé, kteří se nebaví, když se baví ostatní – není to žádný hřích, ale na večírku se jim raději vyhněteFoto: Iryna Inshyna, Shutterstock.com

2. Já, já, jenom já

Tyhle typy je naopak slyšet hodně. Mluví v podstatě skoro pořád, bohužel ale jen o sobě: To já jsem tehdy na horách zažil… Já si pamatuju, jak… Mně se líbí…

Vlastně ani nechápete, jak je to možné, ale jakýkoli hovor, jakékoli téma, které otevře kdokoli jiný, stejně zase skončí u něj. Po půlhodině máte pocit, že všude je jen tenhle člověk, a jeho hlas vám zní v hlavě ještě další dva dny. Jakmile na někoho takového narazíte, utíkejte rychle pryč!

3. Skákač

Ne že by tenhle člověk neustále poskakoval – ale nenechá nikoho domluvit. Řeknete dvě slova a on (aniž by tušil, co vlastně chcete sdělit) větu dokončuje za vás. Skáče lidem do řeči a nikdo nemá šanci doříct, co chtěl. Vůbec vás neposlouchá, nevnímá, o čem mluvíte, a je mu to jedno. Jede si svoji show a vy jste jen prostředek, jak to pořádně rozbalit. Jste jeho oslí můstek ke všemu, co má na srdci.

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Někdo neumí vyprávět o ničem jiném než o sobě a jiný vám zase stále skáče do řečiFoto: Jacob Lund, Shutterstock.com

4. Vtipy, samé vtipy

Když někdo umí vyprávět vtipy, je to super. Obzvlášť pokud má talent na výběr anekdot a vypráví ty opravdu dobré. Ale i tady platí, že všeho moc škodí. Když si zrovna povídáte o posledním díle oblíbeného seriálu a on přijde s vtipem o policistech, zábavu to spíš naruší. A jestli z jeho úst nevychází v podstatě nic jiného než vtipy, po chvíli je to spíš už trochu nepříjemná nuda. Když na někoho takového narazíte, vyslechněte si dva tři vtípky a mazejte pryč.

5. Věčný tragéd

Tohle je snad nejhorší typ ze všech. Už jen jeho zasmušilý výraz a absence úsměvu vám zkazí náladu. Tenhle člověk je vyloženě negativní, na ničem nevidí nic dobrého, maluje jen samé černé scénáře. Vyprávíte si, jak se vaše kamarádka dobře baví s novým přítelem a máte radost, ale on už je vidí u rozvodového soudu. Společnost si povídá o letních dovolených, on hned hlásí, že tam hrozí teroristické útoky, jinde je zase příliš vedro a onde mají ošklivé moře.

Tenhle člověk vám náladu zkazí, i když se budete bránit zuby nehty. Útěk je v tomto případě nejlepší obranou.

Máte někoho takového ve svém okolí?

Reklama

Související témata:

Načítám