Hlavní obsah

Polévka z pečených rajčat, s medem a majoránkou

Hodnocení:
(1)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Polévky! Na stole jsou nejpozději do hodiny, na přípravu jsou super snadné, a přitom zasytí. Jakou vyzkoušet? Třeba tu z pečených rajčat!

Ingredience pro:
4 porce
  • 6 rajčat
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • majoránka
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 180 stupňů. Rajčata rozkrojte napůl, rozložte po pekáčku, poklaďte tymiánem, pokapejte olejem a dejte péct asi na 35 minut.

Krok 2: Poté je vložte do mixéru, přidejte sůl, pepř, majoránku, vývar, česnek i med a směs rozmixujte v hladký krém. A může se podávat!

Tip: Pokud chcete, aby vás polévka ještě více zchladila, přidejte mátu peprnou.

Pečená rajčata můžete použít i do směsi na těstoviny.

ynezorPumanzeSaNyknalC
24. 8. 2015

Reklama

Sdílejte článek