Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Polévky! Na stole jsou nejpozději do hodiny, na přípravu jsou super snadné, a přitom zasytí. Jakou vyzkoušet? Třeba tu z pečených rajčat!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 6 ks rajčat
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička majoránky
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Rajčata rozkrojte napůl, rozložte po pekáčku, poklaďte tymiánem, pokapejte olejem a dejte péct asi na 35 minut.

02.

Poté je vložte do mixéru, přidejte sůl, pepř, majoránku, vývar, česnek i med a směs rozmixujte v hladký krém. A může se podávat!

Tip: Pokud chcete, aby vás polévka ještě více zchladila, přidejte mátu peprnou.

Pečená rajčata můžete použít i do směsi na těstoviny.

Reklama

Související témata:

Načítám