Hlavní obsah

Pomoc! Nechci mít strie!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také se vám čas od času ozve v hlavě tento hlásek? Pokud jste „v očekávání“ nebo již svého malého drobka chováte, nelze se divit. Strie jsou totiž skutečným strašákem většiny matek.

Článek

Některé matky naberou v těhotenství až desítky centimetrů v pase, což v některých případech trvale poškodí elastická vlákna pod povrchem kůže. Právě tento proces stojí za vznikem takzvaných strií.

Jedná se především o kosmetický problém, který ženu naštěstí nijak neohrožuje na zdraví. Pajizévky, jak se striím správně česky říká, jsou jizvičky, které se objevují nejčastěji na stehnech, bříšku, bocích a zadečku. Jejich zbarvení je proměnlivé – přechází z jasně červené až po stříbřitou barvu.

Tělový krém vám pomůže v boji proti striím

Jak se jim bránit?

Mazat a mazat! Genetické dispozice už zřejmě neovlivníte, ale můžete toto riziko snížit na minimum používáním vhodných krémů a olejíčků. Vyzkoušejte například Elasti-Q® Original, nejprodávanější přípravek v prevenci strií v České republice. Díky unikátní kombinaci účinných látek, jako je kyselina hyaluronová, D-panthenol, elastin a vitamin E, je ideálním krémem, který účinně bojuje v prevenci vzniku strií. Je lehké konzistence, snadno se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty. Jeho luxusnější forma, Elasti-Q® Exclusive tělový krém, obsahuje mimo výše zmiňovaných látek o 220 % vyšší obsah elastinu a o 60 % vyšší obsah kyseliny hyaluronové. Nejen, že tak bojuje proti vzniku strií, ale rovněž příznivě působí na strie již vzniklé.

Elasti-Q® Exclusive tělový olej je naprostá novinka této řady. Olej má velmi příjemnou, nevtíravou vůni, hydratuje a vyživuje pokožku a pomáhá ji chránit před nepříznivými vlivy a volnými radikály. K dostání je výhradně v lékárnách, neobsahuje parafin, barviva ani konzervační látky.

Tělový olej pokožku vyživuje a hydratuje

Jsou strie skutečně tak rozšířené?

Podle průzkumu má predispozice ke vzniku pajizévek až 52 procent žen. Díky včasné prevenci a promazávání kůže se ale nakonec strie vytvořily pouze u 12 procent respondentek. Pokud si ženy nesly tyto jizvičky už z puberty nebo prvního těhotenství, promazávání vhodnými přípravky zastavilo tvorbu dalších nevzhledných strií až v 73 procentech.

Více o produktech na http://www.elasti-q.cz/produkty

Reklama

Související témata:

Načítám