Hlavní obsah

Pomoc! Syn chce zkusit kokain!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Některé pubertální nápady se pochopit nedajíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Puberta vlastních dětí dá vždycky rodičům zabrat. Mnoho šílených nápadů lze ale přesto pochopit a vytvořit kompromisy. Ale vždy to nejde. A co teprve tehdy, jedná-li o nelegální věc! Syn naší čtenářky Terezy ji šokoval natolik, že nám to musela napsat. Mladý pán chce totiž zkusit kokain!

Článek

Tereza žije s manželem a jediným, šestnáctiletým synem Dominikem. Ten jí ale připravuje nejedno šokující překvapení za druhým. Ostatně čtěte samy, jak celou situaci Tereza popisuje:

Se synem jsem měla vždycky výborný vztah. Bylo to dáno asi tím, že můj muž ho vychovává poněkud přísně a nebojí se mu ani občas uštědřit nějaký ten pohlavek. Takže si Dominik zvykl, že nebude chodit s problémy za otcem, ale za mnou. A protože žijeme na vesnici, kde bydlí málo jeho vrstevníků, trávíme spolu poměrně hodně času a povídáme si. Může to znít jako pěkný vztah. A každá maminka by byla asi také ráda, kdyby se jí její syn svěřoval jako třeba kamarádům. Jenže občas mi při jeho nápadech doslova zatrne. Myslím, že nejvíce ho v poslední době ovlivňuje hudební kapela, kterou se spolužáky z gymnázia založil. Sám hraje na bicí a doma se tréninku věnuje opravdu intenzivně. Jediné štěstí, že máme tolerantní sousedy.

Piercing, dredy a pak - kokain!

Nicméně k hudbě, alespoň dle názoru mého syna, patří také další věci, jako je třeba piercing jazyka, který jsem mu nakonec s těžkým srdcem povolila. Anebo dredy na jeho krásně dlouhých vlasech. Samozřejmě, že mě takováto móda netěší, ale snažím se být chápavá. Nyní ale přišel s mnohem šílenějším nápadem. Chce zkusit kokain! Když jsem se ho ptala proč, argumentoval jednoznačně. „Spousta dobrých kapel na tom jede. Dává jim to prý energii a inspiraci k psaní hudby. Chtěl bych to zkusit alespoň jednou," snažil se svůj zvrhlý nápad obhájit. A to mě už málem ranila mrtvice! Tohle přece není normální? Vždyť jde o nelegální věc, za kterou, pokud jsem dobře informovaná, by mohl jít i do vězení. Vůbec jsem netušila, kde se tento nápad v jeho hlavě urodil.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Drogy prý k rockerovi patříFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Na zdraví nemyslí

Vím, že dříve zkoušel kouřit, ale protože mu z toho bylo špatně a kazilo mu to hlas, jak sám řekl, nechal toho. Na gymnáziu patří mezi vzorné a jinak slušné kluky. Dokonce se ani nikdy ve škole nepral a nebyly s ním žádné větší problémy. Proto teď nedokážu pochopit, proč chce jít na hranici zákona. A navíc nechápu, proč si chce ničit zdraví? A že chce jen jednou? To říká ale na začátku každý, ne? Anebo se pletu a těmto hříchům moderní doby ve svým čtyřiceti letech zkrátka už nemůžu rozumět?

Teď jsem teprve velmi ráda za to, že žijeme na vesnici a podobné nelegální věci se zde snad těžko shánějí. Snažím se mu jeho bláznivý nápad rozmluvit, ale zdá se, že marně. Je úplně posedlý tím, že „na tom jedou" jeho oblíbené kapely, jejichž jména mně samotné ale vůbec nic neříkají.

Máte-li někdo nápad či zkušenost, jak takovouto situaci řešit, dejte prosím vědět. Psát můžete na info@prozeny.cz nebo do diskuse pod článkem.

Reklama

Související témata:

Načítám