Hlavní obsah

Objevte trendy novinku! Tanec PDB!

Foto: shutterstock.com

PortDeBras vychází z klasického tanceFoto: shutterstock.com

Reklama

Posílit tělo a zatančit si? To je PortDeBras - nový cvičební styl v oblasti Body and Mind! Vzhůru do světa ladných pohybů a okouzlující hudby!

Článek

Co umí PortDeBras?

PortDeBras je specifický cvičební program vzniklý spojením klasického tance, posturálních technik a relaxace. Jeho plynně navazující sekvence pohybů dokonale protahují posturální svaly (svaly s tendencí ke zkracování), uvolňují a mobilizují páteř a kloubní spojení. Celkově zlepšují koordinaci, odstraňují vadné pohybové stereotypy a významně působí na estetiku a ladnost pohybů vašeho těla. Netradiční hudba ve stylu Chill Out a Ethnic Ambients dotváří jedinečnou atmosféru celé lekce. Novinka je představována na kongresech po celém světě, profesionály ale najdete pouze v Rusku, Itálii, Španělsku a České republice.

PortDeBras je pro všechny

Možná zprvu neuvěříte a v duchu si řeknete známé „to tvrdí každý", ale PortDeBras zvládne opravdu každý - mladý, starý, hubený, silný, pohybově nadaný i antitalent, zkrátka všichni. Stačí v sobě najít chuť.

Úvodního warm upu, který je běžný na klasických lekcích, se nedočkáte. Začíná se přímo balanční sekvencí v jednotlivých blocích. Vždy se naučíte krokový základ, ke kterému jsou postupně přidávány paže a další variace. Důležitá je symetričnost, té se dosáhne vyváženým zatížením těla. Díky pomalému tempu máte spoustu času na zapamatování si kombinace prvků a relaxaci. Než se nadějete, je konec lekce a s ním i závěrečné protažení.

Foto: shutterstock.com

Cviky působí proti zkracování svalůFoto: shutterstock.com

Celková atmosféra je těžko popsatelná. Máte pocit naprosté pohody, uvolnění a konečně získáte dojem, že jste tanečnice. Pohled na povětšinou laickou veřejnost, která se ladně a téměř totožně pohybuje stejným směrem, musíte zažít.

Celé cvičení vypadá jednoduše, jako kdyby šlo vše skoro bez námahy. Opak je ale pravdou. Díky permanentním balancím, na kterých je cvičení založeno, výborně posílíte hluboký stabilizační systém. Pomalé a plynulé pohyby minimalizují možnost zranění, nedochází tak k trhavým pohybům ani rychlým otočkám.

A co na sebe?

Alfou a omegou je oblečení. Tedy záležitost, kterou řeší snad každá žena. Můžeme vás ubezpečit, že styl, cena ani image nehrají roli. PortDeBras je pohodové cvičení, a abyste mohla být v pohodě, musíte se tak i cítit. A jak toho dosáhnout jinak než pohodlných sportovním oblečením. Vypusťte nákupy značkové obuvi, cvičí se naboso.

Co říci závěrem? Najděte si klub, kde se PortDeBras cvičí, a vyrazte. Věříme, že i vy odejdete z lekce s nadšením, plná energie a dojmů a do svého fitness se budete ráda vracet.

Reklama

Související témata:

Načítám