Hlavní obsah

Poznáte to na nich? Tyhle slavné tváře se léčily ze závislosti na drogách a alkoholu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Propadnout závislostem je velmi snadné a o to horší je se z nich dostat. Bohaté zkušenosti s nimi mají i mnohé známé tváře. Kdo porazil své démony a dal závislosti vale?

Článek

Popularita má i temné stránky – časté večírky znamenají kontakt s alkoholem a dalšími drogami. Ne každý to dokáže ustát a nezřídka jsou výsledkem nevázané zábavy dlouholeté závislosti, které ohrožují kariéru. Které slavné osobnosti se zvedly ze dna a úspěšně prošly odvykáním?

Robert Downey Jr. (52)

Charismatický fešák Robert Downey Jr. sice stojí coby superhrdina Iron Man v sérii filmů na straně dobra, ale ve skutečném životě má za sebou velmi temnou minulost. Neblaze ho poznamenal vlastní otec – narkoman, který malému Robertovi už v šesti letech povolil marihuanu. Později se Downey mladší dostal i k tvrdším drogám a kombinoval je s alkoholem. Za drogové excesy se dokonce dostal i do vězení. Svou závislost naštěstí v roce 2003 překonal a z narkomana to dotáhl na nejlépe placeného herce Hollywoodu.

Foto: Profimedia.cz

Drogové prokletí se přenáší z generace na generaci. Závislost podědil i Robertův syn Indio (24)Foto: Profimedia.cz

Adele (29)

Zpěvačka Adele má nejen fenomenální hlas, ale tím, že se nestydí za svá kila, inspiruje miliony žen po celém světě. I ona však bojovala se svým démonem – v jejím případě to byl alkohol. Řešila jím zklamání z toho, že ji jako malou holčičku opustil otec, i nešťastnou lásku. Na jednom ze svých koncertů dokonce kvůli opilosti spadla ze stoličky. S alkoholem se jí naštěstí podařilo skoncovat a daří se jí jak v soukromém, tak v profesním životě.

Foto: Profimedia.cz

Své křivky prý Adele miluje a za to má od nás palec nahoruFoto: Profimedia.cz

Anthony Hopkins (80)

Do řady slavných vyléčených notoriků patří i herec Anthony Hopkins, který je důkazem, že i bývalý alkoholik se může dožít vysokého věku. Loni totiž oslavil osmdesáté narozeniny. V minulosti holdoval hlavně tequile, která na něj měla halucinogenní účinky. Ale už pěknou řádku let je herec čistý, odvykací program podstoupil v roce 1975.

Foto: Profimedia.cz

Alkoholem herec zaháněl depreseFoto: Profimedia.cz

Angelina Jolie (42)

Málokdo by do matky šesti dětí a humanitární aktivistky Angeliny Jolie řekl, že kdysi jela v tvrdých drogách. Během své drogové dráhy dokonce vyzkoušela úplně všechno, co bylo k mání – LSD, kokain, heroin, extázi a další. Herečka se nechala několikrát slyšet, že je vděčná, že černou etapu svého života vůbec přežila.

Foto: Profimedia.cz

Dnes působí Angelina Jolie jako usedlá dáma, ale v devadesátých letech to tak rozhodně nebyloFoto: Profimedia.cz

Oprah Winfrey (63)

Jízdu na pořádně divoké horské dráze života má za sebou úspěšná moderátorka a bojovnice za práva žen Oprah Winfrey. Ze dna se dostala až na úplný vrchol. Osud jí zasadil kruté rány, a proto není divu, že nějakou dobu hledala útěchu v drogách. Její život poznamenala chudoba, sexuální obtěžování ze strany strýce, znásilnění i smrt syna, kterého porodila ve 14 letech. Drogy prý užívala kvůli svému partnerovi, který to od ní vyžadoval.

Foto: Profimedia.cz

Oprah už další děti neměla. Bála se, že by jim nedokázala dát mateřskou lásku, protože ji sama nepoznalaFoto: Profimedia.cz

Ben Affleck (45)

Protialkoholní léčbu několikrát absolvoval také herec a režisér Ben Affleck. Problémy měl už od mládí a závislostí trpěl i jeho otec. Alkohol mu zničil několik vztahů, včetně románku se zpěvačkou Jennifer Lopez (48) a manželství s herečkou Jennifer Garner (45). Poslední pokus o vyléčení podstoupil v březnu 2017 a tvrdí, že byl úspěšný.

Foto: Profimedia.cz

Nad vodou se Affleck snaží držet i kvůli svým třem dětemFoto: Profimedia.cz

Tereza Pergnerová (43)

I v českém showbyznysovém rybníčku najdeme vyléčené narkomany či narkomanky. Jednou z nich je moderátorka Tereza Pergnerová, kterou drogy postupně připravily o peníze, práci i popularitu. Nedokázala si je upřít ani během těhotenství a může mluvit o štěstí, že si z toho její syn Samuel (17) neodnesl vážné zdravotní následky.

Foto: Profimedia.cz

Comeback zažila Pergnerová v roce 2005, kdy moderovala první řadu reality show „Vyvolení“Foto: Profimedia.cz

Zac Efron (30)

Na odvykačce skončila v roce 2013 i hvězda „Muzikálu ze střední“ (2006) Zac Efron. Herec s vizáží svatouška si kromě alkoholu dopřával i kokain. I on tak patří mezi mladé hvězdičky, které neunesly tíhu popularity. Nechal se strhnout hollywoodskými večírky, kde v tom podle něj jedou všichni.

Foto: Profimedia.cz

Zac hraje od 13 a hvězdou se stal v 19 letech. Jako mnoho jiných svoji slávu neustál bez šrámůFoto: Profimedia.cz

Demi Lovato (25)

Herečka a zpěvačka Demi Lovato řešila své problémy alkoholem a tvrdými drogami už v patnácti letech. Prošla si bulimií, sebepoškozováním a od roku 2001 se léčí s bipolární poruchou. Alkoholu a drog se podle svých slov nedotkla už šest let, přestože bez nich v minulosti nevydržela ani půl hodiny.

Foto: Profimedia.cz

O svých životních peripetiích natočila Demi Lovato dokumentFoto: Profimedia.cz

Billie Joe Armstrong (45)

Na dně se v roce 2012 ocitnul frontman punkrockové kapely Green Day. Jeho závislost na alkoholu a zneužívání léků na předpis vyústila incidentem na hudebním festivalu, kde zpěvák rozmlátil kytaru a sprostě nadával pořadatelům. Vypadá to, že nejhorší dny svého života už má za sebou.

Foto: Profimedia.cz

Alkohol a drogy nejsou u hudebníků ničím neobvyklýmFoto: Profimedia.cz

Poznáte na celebritách, že prošly závislostí?

Reklama

Načítám