Hlavní obsah

Vězení natvrdo aneb Kdo ze slavných byl v minulosti za mřížemi?!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jsou slavní, ale rozhodně nejsou svatí. O kom je řeč? O celebritách, které neunikly spravedlnosti a skončily na několik dnů (ale i týdnů a měsíců) ve vězení. Co je tam přivedlo?

Článek

Nejen obyčejní lidé se občas dostanou do maléru, v jehož důsledku mohou skončit dokonce až za mřížemi. Týká se to i celebrit. A v tu chvíli jim rozhodně nepomůže ani fakt, že je jejich tvář známá z televizního pořadu, ani že je jejich píseň jednou z nejhranějších v rádiu.

Mark Wahlberg (46)

Dnes patří Mark Wahlberg do herecké první ligy (letos byl podle časopisu Forbes dokonce nejlépe placeným hercem), ale před téměř třiceti lety byl pouhý krok od toho, strávit několik let ve vězení. Bylo mu teprve šestnáct, když zaútočil na muže vietnamského původu a posléze byl obviněn z pokusu o vraždu. V mládí měl Mark Wahlberg velmi rasistické sklony, několikrát napadl lidi jiné barvy pleti. Nakonec byl odsouzen na dva roky, ale odseděl si pouze pětačtyřicet dnů. Zpětně svého jednání velmi lituje, v roce 2014 se setkal s obětí i její rodinou a za svůj hrozný čin se omluvil.

Foto: Profimedia.cz

Mark Wahlberg se stal podle časopisu Forbes nejlépe placeným hercem roku 2017. Kdo by to byl řekl do mladíka, který před téměř třiceti lety málem ubil jiného mužeFoto: Profimedia.cz

Justin Bieber (23)

Copak asi říkaly maminky všech jeho fanynek, když byl mladičký Justin Bieber zatčen policií? Ta ho totiž načapala při kouření marihuany a obvinila z užívání zakázaných látek. Tehdy teprve devatenáctiletý zpěvák sice skončil za mřížemi, ale jen na dvacet čtyři hodin. I tak to pro něj prý byla cenná lekce – na své sociální sítě umístil fotografii ze zatčení s komentáři, že už by to nechtěl nikdy zažít. Zřejmě si tam ale pobyl příliš krátce. Od té doby se totiž na policejní stanici a posléze i v cele octl ještě několikrát a vždy v tom figurovala stejná obvinění: drogy, řízení pod vlivem nebo fyzické napadení.

Foto: Profimedia.cz

Fotografie ze zatčení sdílel zpěvák na svých sociálních sítích s tím, že to pro něj byla cenná lekceFoto: Profimedia.cz

Paris Hilton (36)

V roce 2007 byla slavná dědička odsouzena za řízení pod vlivem alkoholu. Nejprve dostala podmínku, ale několikrát ji porušila. Měla si proto ve vězení odsedět pětačtyřicet dnů, avšak propuštěna byla už po pěti kvůli „zdravotním problémům“. Tehdy z vězení v rozhovoru pro E! News řekla, že to je pro ni veliká zkušenost, protože je sama, odtržena od celého světa a všech paparazzi, a tak má dost času na přemýšlení, čtení a psaní.

Foto: Profimedia.cz

Jindy milovnice zářivých barev a třpytek se vydala k soudu v šedé barvě Foto: Profimedia.cz

Martha Stewart (76)

Guru všech kuchařek a „bydlenek“ Martha Stewart má s vězením také zkušenosti. Na krku měla tolik obvinění, že by jí s klidem vynesla i několik let za mřížemi – obviněna byla z podvodů s cennými papíry, maření výkonu spravedlnosti nebo předkládání nepravdivých informací. Nakonec šla v roce 2004 na pět měsíců do vězení za křivou výpověď. Ačkoliv její popularita poté velmi klesla, v současné době je opět na vrcholu, vězení nevězení.

Foto: Profimedia.cz

Martě Stewart hrozil několikaletý trest odnětí svobody, nakonec si odseděla pět měsíců Foto: Profimedia.cz

Lindsay Lohan (31)

Herečka Lindsay Lohan patří k ukázkovým příkladům, jak lze nezvládnout úspěšnou kariéru v mladém věku. Už v roce 2007, kdy jí bylo jednadvacet, byla odsouzena za řízení pod vlivem omamných látek. Od té doby se za mřížemi ocitla ze stejného či podobného důvodu ještě několikrát, většinou to však bylo pouze na několik hodin. Ale v roce 2011 byla odsouzena ke třiceti dnům vězení – přestože byla v podmínce, znovu porušila zákon.

Foto: Profimedia.cz

Lindsay Lohan se u soudu po vynesení rozsudku rozplakalaFoto: Profimedia.cz

Paul McCartney (75)

Ani slavný „Brouk“ nebyl nevinnost sama, jak by se dnes mohlo zdát. V roce 1980 u něj v Japonsku našli 200 gramů marihuany a zpěvák pak strávil deset dnů v japonském vězení. Ze země nakonec musel být deportován, jinak by mu tam hrozilo až sedm let za mřížemi. Paul McCartney nikdy nepopíral, že si tu a tam dá jointa, ale nakonec s tím přestal, protože nechtěl dávat špatný příklad svým dětem.

Foto: Profimedia.cz

Paul McCartney strávil kvůli marihuaně ve vězení deset dnů. Na fotografii s manželkou Lindou McCartney (†56) a zpěvákem Rodem Stewartem (72)Foto: Profimedia.cz

50 Cent (42)

Dříve, než se stal slavným rapperem, se mimo jiné živil jako drogový dealer. V roce 1994 byl odsouzen na šest měsíců za držení a prodej omamných látek. Když ho propustili, s činností na hraně zákona nepřestal, s obchodováním s drogami Curtis James Jackson, jak zní jeho pravé jméno, pokračoval, a dokonce se ho někdo snažil zastřelit. Prozření však nedošel, ani když se z něj stal slavný 50 Cent: před čtyřmi lety mu hrozilo až pět let vězení, protože fyzicky napadl svoji tehdejší přítelkyni herečku Daphne Joy (30).

Foto: Profimedia.cz

Raper 50 Cent rozhodně nepatří mezi ty, kteří by se z jednoho trestu poučili Foto: Profimedia.cz

Robert Downey Jr. (52)

Jeden z nejlépe placených herců současnosti, který zazářil mimo jiné jako Iron Man ve filmech podle komiksové předlohy, je také podařený dáreček. Ve vězení se ocitl hned několikrát a v drtivé většině případů za to mohly drogy. Poprvé to bylo v roce 1996, podruhé o tři roky později. Dohromady tam strávil zhruba rok a půl. Ostatně – prvního jointa marihuany mu jeho otec, filmař Robert Downey Sr. (82), nabídl už jako malému klukovi.

Foto: Profimedia.cz

Fotka Roberta Downey Jr. chvíli po zatčení. Do vězení ho dostaly drogy Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám