Hlavní obsah

Poznejte sílu enzymů

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Největším zdrojem enzymů je zeleninaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou v celém těle. Řídí činnost buněk, zneškodňují odpadní látky a napomáhají imunitnímu systému v boji proti nemocem. Poradí si s každým neduhem a udržují nás v kondici. Jsou prostě zázračné. Řeč je o enzymech.

Článek

Pokud trpíte nedostatkem enzymů, je vaše tělo unavené a zpomalené.Svůj význam má proto jejich přísun zvenčí, ať už ve formě stravy, anebo pomocí různých přípravků.

Urychlují léčení

Při léčbě se podávají vysoké dávky enzymů rostlinného (nejčastěji z ananasu či papáji) a živočišného původu. Enzymy se často používají i jako podpůrná léčba antibiotik při zdolávání nemocí, protože napomáhají jejich lepšímu průniku do tkání. A tím vlastně urychlují léčení.

Ničí záněty

Pokud trpíte nějakým chronickým zánětem, mohou být pro vás enzymy přímo vysvobozením. Umějí totiž zvýšit aktivitu imunitních buněk, které se s novou silou vrhnou na původce nemoci. I když počítejte s tím, že ze začátku může dojít k přechodnému zhoršení zánětu, to se ale velice brzy spraví. Mnoho skrytých, vleklých zánětů se vyléčí a tělo si po měsících nebo i letech konečně oddychne a nabere novou sílu.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Enzymy dokáží výrazně posílit imunituFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Zdravější tělo

Výhodou těchto přípravků je, že jsou vhodné pro všechny členy domácnosti. Od malých dětí až po seniory. Posilují sníženou imunitu a snižují riziko opakování různých onemocnění. Přísunem enzymů navíc zabezpečíme pro organismus větší vytrvalost, obranyschopnost vůči onemocnění, správnou funkci žláz a čištění krve od různých odpadů, čímž předcházíme vzniku srdečních chorob, zánětlivých, revmatických a zhoubných nemocí či kornatění tepen.

Zdroj je v ovoci i zelenině

Největším zdrojem enzymů (tedy hned po potravních doplňcích) je především zelenina, například mladá zelenina, klíčky různých semen, a čerstvé ovoce (i ve formě šťávy). Obrovskou zásobárnou enzymů je pak mateřské mléko, které hlavně v prvních dnech obsahuje pětkrát více enzymů, než je třeba, aby tak novému organismu zabezpečovalo speciální přísun životní síly. Při nedostatku enzymů dochází k poklesu výživných, životně důležitých látek v těle, jako je železo, síra, kalcium či hořčík. Velmi rychle pak také dochází k nástupu různých nemocí.

Pokud vás tedy trápí nějaký zdravotní problém, zajděte si raději hned do lékárny a poraďte se, který preparát s enzymy by byl právě pro vás ten nejlepší. A zkuste to. Výsledkem budete překvapeny.

Reklama

Související témata:

Načítám