Hlavní obsah

Pravda o orálním sexu: Proč ho muži ženám poskytují?

Foto: thinkstock

Jak je to vlastně s muži? Baví je vám to dělat ústy?Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milování ústy. Co je jeho cílem? Proč vlastně muži ženám poskytují rozkoš jazykem? Myslíte, že je to baví? Vsázíte na jejich vášeň k prozkoumávání ženských klínů? Všechno je jinak!

Článek

Jelikož orální sex není nutný pro reprodukci, a proto ho někteří považují dokonce za zbytečný (!), zajímalo vědce z katedry psychologie na Oakland University v americkém Rochesteru, proč ho vlastně lidé provozují. Po průzkumu 243 dospělých mužů v heterosexuálních vztazích vědci vyvodili, že laskání jazykem a ústy je součástí mužské taktiky. Jaké? Zalapáte po dechu!

Polibky utužují vztahy

Orální sex prý ženy odrazuje od podvádění, tedy minimalizuje riziko nevěry, a podle výzkumníků a některých respondentů zvyšuje spokojenost ve vztahu. Dotazovaní muži dál uvedli, že při orálním sexu odpadá starost o otěhotnění partnerky, a právě proto ho mají rádi. A kde je radost z toho, že se jazyk potká se svatým místem ženského těla? Není tohle všechno nějak moc technické, vědecké a nudné?

Zmíněné výsledky studie sami autoři okomentovali tak, že orální sex a ženský orgasmus lze vysvětlit jako prvky mužské strategie pro zachování ženské věrnosti. Prý je to dobrá prevence toho, aby žena „nevzala do zaječích". No, nám se to moc nezdá. A nejsme sami.

Muži: „Baví nás to!“

Studie se po zveřejnění ve vědeckém časopise Evolutionary Psychology dočkala rozporuplných reakcí. Někteří čtenáři se rozčilovali, že ne za vším lidským chováním musí stát vědecký důvod. Další argumentovali tím, že muži neposkytují rozkoš jazykem jen tak samoúčelně, ale taky proto, že jim samotným dělá spojení jazyka a ženského klína dobře, prostě to považují za příjemné. A taky že se dříve, kdy byl orální sex velmi tabuizován a považován za něco nečistého, lidé o hodně ochudili. Jak to vidí čeští muži? Kde je pravda? Proč jazykem vyhledávají ženský rozkrok?

Foto: thinkstock

Ještě že nejsou všechny závěry studií stoprocentně platné!Foto: thinkstock

Kamil, 26: „Já to dělám rád. Líbí se mi, když u toho partnerka sténá, miluju, že na všechno dobře vidím a jsem u zdroje, jak se tak říká.“

Matouš, 29: „Není žena jako žena. S některou mě to nebaví, u druhé bych pokračoval donekonečna. Obecně si ale nedokážu představit, že bych orální sex úplně vypustil a přestal ho dělat. K sexu to patří – nevědecky.“

Kryštof, 31: „I když zrovna nepatřím mezi typické fanoušky orálního sexu a vyloženě se do něj nehrnu, spíš ho rád přijímám, rozhodně bych netvrdil, že muži ho ženám poskytují z výše uvedených zištných důvodů. Připadá mi to nelogické. Vždyť odkdy rozkoš podléhá vědeckým motivům?“

Ústa a rozkrok pospolu

Tak to vidíte, výpovědi mužů dokládají, že muži jsou rádi, když jsou ženy rády. Spokojenost čiší ze všech stran. Aby ne. „Ústa a pohlavní orgány představují snad nejcitlivější partie lidského těla a jejich vzájemné spojení může přinášet neobyčejnou rozkoš nejen tomu, kdo laskání přijímá, ale i tomu, kdo je poskytuje,“ vystihuje slovy odborník na sexuální výchovu americké mládeže Paul Joannides s tím, že orální sex je důležitý způsob poznávání a sbírání informací o těle jiného člověka. A kdo by nechtěl poznávat, pokud mu na druhém záleží?

A jaký je váš skutečný důvod? Proč muži poskytujete orální sex?

Reklama

Načítám