Hlavní obsah

Které znamení se hroutí a u koho jsou nejklidnější svátky aneb Připravte se na Vánoce podle horoskopu

Foto: Vadym Wedmov, Shutterstock.com

Foto: Vadym Wedmov, Shutterstock.com

Reklama

Předvánoční období může být pořádná výzva. V zájmu ideálních a dokonalých Vánoc je třeba zajistit a zařídit snad tisíc věcí. Jak si jednotlivá znamení umí s předvánočním shonem poradit a kolem koho radši chodit po špičkách?

Článek

Každý se s předvánočním blázněním v obchodech, velkovýrobou cukroví a drhnutím celého domu vypořádává jinak. Podle znamení můžete tak trochu odhadnout, kolem koho byste raději měli opatrně našlapovat a kdo má naopak předvánoční blázinec pevně v rukou. Jak je na tom vaše znamení?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Berani často Vánoce naprosto milují, protože je to pro ně „projekt“ ideální délky. Berani zůstávají až do smrti dětmi a tyhle dětské sklony se v nich s příchodem Vánoc probouzejí o to víc. Stačí zapálit svíčky a uvařit svařák a už uvidíte, jak jim září oči. Předvánočními zmatky tedy proplouvají jako ryba ve vodě a vůbec si s nimi nedělají hlavu. Umí toho stihnout tisíc, ale pokud nenapečou všechny plánované druhy cukroví, taky se nic nestane. Vánoce jsou pro ně zejména zábava.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Pro Býky je nejdůležitější atmosféra a hlavně spousta jídla. Vánoce jsou pro ně svátky hodování a s tímhle předpokladem k nim i přistupují. Umí si odpustit neumytá okna i zapomenutý dárek, ale cukroví musí být v pořádku a stejně tak štědrovečerní večeře i všechny před a po ní. Nejkrizovější tak pro ně jsou dny těsně před Vánocemi, kdy strhaně běhají po nákupních centrech a nakupují jídlo v obrovském množství. Pokud jim chcete trochu ulehčit, upečte za ně pár druhů cukroví, budou vám vděční.

Foto: Ekaterina Pokrovsky, Shutterstock.com

Blíženci si umí předvánoční atmosféru vychutnat, ale občas se dostanou do pěkného stresuFoto: Ekaterina Pokrovsky, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Stejně jako v mnoha dalších případech, ani co se předvánočního bláznění týká, si u Blíženců nikdy nebudete jisti, co vás zrovna čeká. Může se stát, že se setkáte s jejich naprosto vyklidněným já, kterého se shon všude kolem vůbec nedotkne, ale taky s vystresovanou rozklepanou troskou, která už týden nespala, protože nemá vyprané záclony. Vždycky nejdřív oťukněte terén a pak zvolte vhodný přístup – buď se bavte jako normálně, nebo rozklepaného Blížence zabalte do deky, uvařte mu kakao a řekněte, že všechno bude dobré.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Pro Raky jsou Vánoce jedním z nejoblíbenějších období v roce, kdy mohou trávit čas se svými nejbližšími, „beztrestně“ smlouvat spousty kafíček a všechny kolem sebe rozmazlovat dárky a dárečky. S tím se však pojí i poměrně velké napětí, které na ně čas od času dolehne – nezapomněli na někoho? Mají nakoupeno skutečně pro celou rodinu? Naštěstí stačí vyslat káravý pohled, párkrát zopakovat, že rodina a setkávání je stejně důležitější než materiální věci, a rozklepaní Raci se dají dohromady.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Lvi si předvánoční atmosféru vyloženě užívají a nějaký stres se jich absolutně netýká. Na Vánocích přece nic stresujícího není! Je to dlouhá řada večírků, na kterých se mohou blýsknout a zazářit, předvést svůj šarm, vtip, nebo třeba hostitelské dovednosti. Pro Lvy zkrátka nic jako nervozita neexistuje a naštěstí podobně blahodárně působí i na všechny kolem sebe. Díky tomu, že shonem proplouvají se svou vrozenou elegancí, dávají všem najevo, že se to zvládnout dá – a bez problémů.

Foto: ibreakstock, Shutterstock.com

Lvi vnímají Vánoce jako příjemnou řadu večírků a své nadšení přenášejí i na okolíFoto: ibreakstock, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

I Panny mají období před Vánoci rády – ačkoli je to pro ně doba stresující, zároveň se pořádně vyblbnou, protože organizují, uklízejí a připravují ostošest. Často v tomto čase zjistíte, že si vyrábějí nejrůznější grafy a tabulky a se zadostiučiněním si odškrtávají úkol za úkolem. A Panny hrozně rády plní úkoly! Pokud se nechcete do stresu a deprese propadnout vy sami, nechoďte k nim domů. Příbytek Panny je s úderem adventu plně vyzdoben, naklizen, provoněn a dýchá atmosférou klidu a míru, jak to má být. A zůstane tak až do Vánoc.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhy milují Vánoce proto, že jim dají příležitost všechno čančat a zdobit, pokrýt celé své okolí barevnými světélky a třpytkami. Často sklouzávají do kýče a na jejich zahradách najdete celé sobí spřežení, zatímco vám Váhy otevřou dveře v elfí kombinéze. Jako jedny z mála si ale Vánoce umí užít – nestresují přehnaně s úklidem, nejdůležitější je pro ně klid a harmonie. I když se jim tedy podlaha neleskne jako sklo, připraví vám hrnek té nejlepší horké čokolády, nabídnou (klidně koupené) cukroví a bude vám u nich prostě nejlépe.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Štíři se obvykle k Vánocům a hlavně bláznění kolem nich staví poměrně negativně. Někdo je totiž nutí vylézat z jejich trochu samotářské ulity a účastnit se rodinných setkání a oslav. A jakmile jsou Štíři do něčeho nuceni, špatně to snáší. Jsou vám schopni udělat dlouhou přednášku o komerčním aspektu Vánoc a vyjmenují vám 157 důvodů, proč byste je vůbec slavit neměli. Vánoce je tedy stresují, ale úplně jinak než ostatní – samotnou svou existencí. Nechte jim trochu volnosti a budou vše snášet lépe.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Střelce baví setkávání s rodinou a přáteli, které dlouho neviděl, ale nesnáší všechny ty umělé povinnosti, které kolem Vánoc vznikají. Často spoustu z nich bojkotuje a svátky si užívá v klidu a po svém, předvánočním stresem se nenechává rozhodit. Mít Střelce v rodině je k nezaplacení, protože samotná jeho přítomnost klidní rozjitřené nervy a je schopen rozesmát i ty nejvynervovanější zoufalce. Pokud tedy sami nevíte, kde vám hlava stojí, dejte si jedno odpoledne s nějakým Střelcem a budete zase v pohodě.

Foto: Y Photo Studio, Shutterstock.com

Střelci si umí i v předvánočním období zachovat vyrovnanostFoto: Y Photo Studio, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Pro Kozorohy jsou Vánoce zkrátka moc emotivní. Oni je zase tolik neprožívají. Z přehnané sladkosti celé předvánoční atmosféry a dojemně cukrových filmů je spíš bolí zuby, často hrané nadšení pod stromečkem je děsí, protože emoce nejsou jejich silná stránka. Pokud je budete nutit do sváteční nálady, budou hlavně naštvaní a rozhodně ne šťastní. Nechte je být a uvidíte, že si Vánoce užijí po svém – pustí si nějakou pohádku, ochutnají kousek cukroví a budou pokojně mlčet v křesle, až se sejde celá rodina.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Pro Vodnáře jsou Vánoce společenský konstrukt k zotročování mas, který rozhodně nepodporují. Spíš si oslaví pohanské Yule nebo Den trpaslíků, zkrátka cokoli jiného, co je vydělí ze stejnorodé masy přikyvujících ovcí. A tak dál, a tak dál, Vodnáři vám to všechno vysvětlí. Kýčovitý koncept Vánoc je prostě nebaví, občas se jim ale zachce udělat něco pěkného a opravdu se vyřádí na ručně vyráběných dárcích. Kromě toho je Vánoce absolutně nestresují, protože je prostě neřeší. Je to pod jejich úroveň.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Ryby Vánoce zbožňují a každoročně se na ně těší. Díky tomu jsou v čase, který jim předchází, pěkně nervózní, protože musí zařídit, aby vše, co mají v plánu, pěkně klaplo. Zbožňují nakupování dárků, takže je mají vyřešené dávno předtím, než začnou v obchodech šílet všichni ostatní. Vánoce, které organizují Ryby, jsou obvykle dokonalé, a i když si jich samotných moc neužijete, protože pořád někde pobíhají, bude to nezapomenutelné. O pomoc si však předem nikdy neřeknou, tak se jim sami nabídněte.

A jak zvládáte předvánoční třeštění vy?

Reklama

Související témata:

Načítám