Hlavní obsah

Novodobý snář: Co znamená, když se vám zdá o ztraceném mobilu, nebo surfování na netu?

Foto: Yuttana Jaowattana, Shutterstock.com

Foto: Yuttana Jaowattana, Shutterstock.com

Už se vám stalo, že jste si chtěli vyložit sny, ale ve snáři jste mobilní telefon, internet nebo fastfood hledali marně? Přinášíme vám základ novodobého snáře, který vám prozradí i to, o čem ty klasické mlčí.

Článek

Vykládat sny není jednoduché, protože jsou výplodem lidského podvědomí a každý člověk funguje jinak. Některé symboly se však alespoň zhruba dají interpretovat i obecně pro všechny stejně. Co to znamená, když se vám zdá o nefungujícím internetu nebo o nájezdu na známé řetězce rychlého občerstvení?

Internet

Internet je každodenní součástí života téměř každého z nás, a tak není divu, že se často objevuje i v našich snech. Když se vám zdá, že na internetu něco hledáte a hledáte a nemůžete najít, znamená to, že si vaše podvědomí přijde zaseklé na jednom místě s nějakým problémem, který se vám nedaří rozlousknout. Měli byste si dát přestávku a trochu vydechnout, pak přicházejí řešení úplně sama.

Jestliže se ve snu nemůžete k internetu připojit či nějakým způsobem nefunguje, poukazuje vaše podvědomí na problémy v komunikaci – máte pocit, že vám někdo něco neříká, nebo naopak vy neříkáte něco jemu. Jako byste byli odříznuti od světa a prostě vysílali jiné vlny, než jaké jsou zapotřebí.

Surfujete ve snách po internetu – jen tak, bez nějakého emočního zabarvení? Je to známka, že příliš pracujete a vaše podvědomí volá po pauze a odpočinku.

Foto: Undrey, Shutterstock.com

Zdává se vám o internetu? Vaše podvědomí vám tak posílá důležité zprávyFoto: Undrey, Shutterstock.com

Jídlo

Pronásledují vás sny o tom, jak se cpete smaženinou v fastfoodových restauracích, i když tam normálně ani nepáchnete? Znamená to nejspíš nějakou prázdnotu, kterou se snažíte zaplnit – ale špatně. Vyhýbáte se skutečnému problému.

Pokud během snění ochutnáváte nejrůznější nové potraviny, jako je sushi, knedlíčky dim sum nebo jiné výrobky cizokrajných kuchyní, naznačujete tak sami sobě, že je váš život stereotypem, který byste chtěli nějak ozvláštnit.

Často se vám zdává, že používáte nejrůznější spotřebiče, jako je mikrovlnka, toustovač nebo rychlovarná konvice? Symbolizuje to sklony k přehnané pohodlnosti – to, že si věci až příliš zjednodušujete a neumíte se do ničeho pustit pořádně.

Foto: Peter Bernik, Shutterstock.com

Ani to, co ve snách jíte, není jen tak. Možná potřebujete rozbít životní stereotypFoto: Peter Bernik, Shutterstock.com

Mobil

Fotíváte si ve snách selfie na telefon? Nejspíš máte problém se sebevědomím a pocit, že vás všichni přehlížejí.

Mobilní telefon obecně symbolizuje zvědavost a touhu něco zjistit – kontext pak doplní další symboly, které se s ním ve snu pojí. Pokud jím třeba fotíte, poukazuje to na pocit příliš rychlého plynutí času, kdy nemáte možnost všechno vstřebávat. Telefonujete-li někomu, kdo to nezvedá, naznačuje vám podvědomí marnost zavedených postupů a nutnost sáhnout po něčem jiném.

Ztráta mobilního telefonu je pak symbolem izolace a opuštění, pocitu, že vám nikdo nerozumí.

Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Mobilní telefon symbolizuje zvídavost a touhu něco zjistitFoto: GaudiLab, Shutterstock.com

Metro, tramvaj a jiné prostředky

Dopravní prostředky, zvláště co se hromadné přepravy týká, většinou značí touhu po něčem novém. Jsou symbolem cesty, kterou chcete podvědomě podniknout – a může jít o cestu kariérní a třeba jiné zaměstnání, ale i změny ve vztazích nebo v přístupu k sama sobě.

Zdává-li se vám o létání letadlem, poukazuje to na přílišný stres, ze kterého chcete uniknout – letadlo je symbolem osvobození a volnosti.

A když ve snu metro, vlak nebo klidně i letadlo dobíháte, znamená to zmeškanou příležitost, která vám právě protekla mezi prsty.

Foto: l i g h t p o e t, Shutterstock.com

Chcete se vydat na novou životní cestu? I to vám sny prozradíFoto: l i g h t p o e t, Shutterstock.com

Banky a kreditky

Stává se vám, že ve snech dlouho čekáte v bance a ne a ne se dostat k přepážce? Vězte, že jde o symbol finančních potíží a nutnosti se uskromnit.

Na druhou stranu – když s kartou vybíráte z bankomatu, jedná se o symbol radostné hojnosti a hlavně štěstí.

Pokud někde kreditní kartou platíte, máte v sobě touhu po něčem, co je pro vás dlouhodobě nedosažitelné – a už přišel čas si to dopřát.

A co se zdálo v noci vám?

Reklama

Související témata: