Hlavní obsah

Prosinec podle karet: Jaké znamení si Vánoce užije v klidu a kdo bude mít náročný advent?

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S prosincem se přiblížily i Vánoce a pro mnoho z vás se s nimi jistě pojí kupa stresu. Co ho letos hodit za hlavu a svátky si zkrátka užít? Ochutnávejte svařáky, punče, čaje a horké čokolády, zapalujte svíčky, provoňte dům jedním druhem cukroví a užijte si předvánoční pohodu. Co vám k ní prosinec přinese?

Článek

Prosincový úplněk si na celý měsíc posvítí hned třetího, a to ve znamení Blíženců. Co to znamená? Že bude v této době extrémně těžké dohodnout se s druhými. Jako by se v každém probudilo nejméně jedno alter ego, které vás svými reakcemi často zaskočí. Připravte se na překvapení a dávejte na sebe pozor – abyste nebyli zaskočeni z toho, co všechno jste naslibovali, až se věci zase vrátí do normálu. A co bude prosinec znamenat právě pro vás?

Beran (21. 3.–20. 4.) – 6 mečů – Síla – 2 pentakly

V prosinci konečně sesbíráte odvahu rozjet projekt, který vám už dlouho straší v hlavě. Pořád si nejste jistí, jestli to všechno ustojíte, ale nakonec se rozhodnete vrhnout se do toho po hlavě a osamostatnit se. Pokud si budete věřit, všechno dobře dopadne a budete příjemně překvapeni vlastním úspěchem. Rozhodně si však hodně hlídejte finance, protože právě v tomto ohledu budou věci nejvrtkavější. Je to ale jen otázka cviku, brzy budete mít všechno pod kontrolou.

Býk (21. 4.–21. 5.) – 7 holí – 2 pentakly – Blázen

V následujícím měsíci vás čeká zkouška odolnosti a odhodlání – do cesty vám vstoupí velké pokušení, u kterého není jisté, zda pro vás ve výsledku nebude znamenat spíš něco nedobrého… Ale tolik vás láká! Musíte se postavit oběma nohama na zem, zapřít a nepustit – když odoláte, vyjdete z celé situace mnohem silnější. Druhá polovina měsíce vám dá svobodu a období kolem Vánoc si vyloženě užijete po svém – trochu nekonvenčně a hodně svobodně: na zemi se sice bude válet pár drobků a v rohu snad zůstane pavučinka, ale vy budete spokojení.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Berani rozjedou projekt, který dlouho plánovali. Když si budou věřit, mají velkou šanci uspětFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.) – Král mečů – 6 pentaklů – Ďábel

Na začátku měsíce dostanete studenou sprchu – něco, na čem jste si opravdu dávali záležet, se dočká jen tvrdé kritiky a posměchu, takže vaše nadšení zmizí jako mávnutím proutku. Nenechte se rozházet – prokažte velkorysost a rozhodně neoplácejte stejnou mincí. Okolo Vánoc si pak dávejte pozor, opět budete v pokušení proměnit je v megalomanskou honbu za dary a budete chtít překopat celý byt ve jménu sváteční atmosféry. Nenechte se pohltit a držte se své původní, klidně komornější představy.

Rak (22. 6.–22. 7.) – Poustevník – 4 pentakly – 3 meče

Začátkem prosince si vezměte nějaký čas pro sebe, odstřihněte se od všech a od všeho a načerpejte síly. Kolem svátků a Silvestra si samoty a klidu moc neužijete, musíte se tedy obrnit do zásoby, protože pak už to budou jen lidé, lidé, lidé. Nezůstávejte však ve své kukle příliš dlouho, mrzelo by vás to. A také si nevysnívejte konec roku v perfektních růžovoučkých barvách, dobře víte, že tak to nikdy nevyjde. Předejděte zklamání, nemějte přehnaná očekávání a naopak se nechte spíše pozitivně překvapit.

Lev (23. 7.–22. 8.) – Svět – 8 mečů – 8 pentaklů

Prosinec pro vás bude šťastným měsícem. Konec roku bývá obvykle plný dodělávek na poslední chvíli, řešení průšvihů, komplikací a nedodělků. Vám ale všechno půjde podle plánu a všechny volné konce zvládnete uzavřít ještě daleko před koncem roku. Je ale důležité, abyste se v průběhu práce moc neomezovali – ano, cílevědomost a ambice nebudou na škodu, ale nepřetahujte se, dělejte si pauzy, dávejte si odměny. Nejste stroj, tak se tak k sobě nechovejte. Hodně se chvalte a všechno bude fajn.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Panny k vánočním svátkům přistupují jako k nikdy nekončící sérii úkolů. Letos to bude jinakFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.) – Rytíř mečů – Rytíř pohárů – 4 meče

Prosinec vám nejdřív nahází do cesty několik překážek, přes které budete muset složitě šplhat. Jakmile ale budete na druhé straně, začnete si užívat – čeká na vás totiž jedna spřízněná duše, s níž by se vztah mohl vyvinout i v něco víc, budete-li chtít. Ačkoli se jako pravá Panna jindy do Vánoc vrháte jako do obrovské nekončící mise, tentokrát vás blízcí donutí odpočívat, dát si pauzu a nohy nahoru a jednou to nechat na nich. Zkuste to, třeba se vám to zalíbí.

Váhy (23. 9.–23. 10.) – 10 pohárů – Eso pentaklů – Rytíř mečů

Pro Váhy je prosinec měsíc dokončování, úspěšného završení roku, kdy potřebují odškrtat všechny zbylé úkoly. A protože to půjde skvěle, budete mít ze sebe výborný pocit. Položky budou mizet jedna za druhou a přitom se ještě stihnete vánočně naladit, nakoupit dárky, užít si nějaký ten svařák na vánočních trzích… Po Vánocích přijde na řadu pár konfliktů: tím, že je rodina pohromadě déle, než je obvyklé, vzniknou třecí plochy, které bude třeba vyjasnit.

Štír (24. 10.–22. 11.) – 5 pohárů – Eso pohárů – Císařovna

Prosinec pro vás nezačne úplně dobře – ocitnete se v bludném kruhu smutku a beznaděje, které se překlopí v neschopnost s čímkoli pohnout, což vás navíc naplní beznadějí. Je však jen na vás, abyste z tohohle kolečka vystoupili: sílu na to máte. Musíte se postavit na vlastní nohy a přestat vinit druhé. Pořádně se do něčeho opřete, i kdyby mělo jít o maličkost. První úspěch pak nastartuje další a další. Spolehněte se na svou kreativitu a tvořivost, které budou během posledního měsíce roku v plném rozkvětu.

Střelec (23. 11.–21. 12.) – 2 poháry – Páže pohárů – Mírnost

Konec roku pro vás znamená hlavně touhu setkávat se s těmi, které jste dlouho neviděli, trávit čas s přáteli a rodinou. Dopřejte si to, jinak vás to bude zpětně mrzet. Buďte na ostatní milí a vřelí a staňte se uklidňujícím elementem, který by snad ve vánočním shonu mohli potřebovat. Nerozdejte se ale úplně a nějaké síly si nechte i sami pro sebe. Uvidíte, že laskavost a velkorysost se vám vrátí, a s tímto přístupem budou letošní Vánoce opravdu svátky klidu a míru. Navíc nejen pro vás.

Foto: SeventyFour, Shutterstock.com

Střelci zatouží po blízkých a kamarádech, setkání s nimi by si proto neměli nechat ujítFoto: SeventyFour, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) – 3 meče – Král holí – 10 holí

Připravte se na to, že vás zklame někdo, komu jste bezmezně důvěřovali, osoba, která je pro vás obrovskou autoritou. Berte to jako životní lekci – ačkoli se někdo tváří, že se nikdy nemýlí, opak je pravdou a všichni jsme jen lidé. Prokažte ale velkorysost, odpusťte mu a dejte najevo, že ve vašich očích na své pozici neztrácí. Konec roku vám přinese navíc spoustu stresu a tlaku, všichni po vás budou něco chtít, o něco prosit. Naučte se odolat a říkat ne, když to potřebujete, ať se pod tím náporem nezhroutíte.

Vodnář (21. 1.–20. 2.) – Páže holí – Luna – Král mečů

Přišlo vaše oblíbené období v roce a vy jste odhodlaní si ho užít na maximum. Hravá duše Vodnáře se probudila a užívá si světélka, výzdobu i vánoční příchuti do kávy. Držte se svého nadšení zuby nehty a nenechte se přesvědčit, že se chováte jako dítě. Vánoce jsou nejhezčí, když je prožijete s dětsky široce otevřenýma očima, takže i když už jste dávno dospělí, od potomstva se poučte. Rozum a logiku můžete nechat na později, tak se nenechejte znejistět a buďte sví.

Ryby (21. 2.–20. 3.) – Svět – 9 pentaklů – Spravedlnost

Konec roku pro vás znamená konečně vytoužený čas strávený s rodinou a nejbližšími a moc se těšíte, jak si to užijete. Navíc máte obrovské nutkání zahrnout všechny kolem sebe dary – naprosto jasně víte, co by si k Vánocům přáli, protože je pozorujete celý rok. Snažte se udržet nadšení v rovnováze a spíš než věci šiřte pohodu a dobrou náladu. Na dárky ostatní brzy zapomenou, ale když si Vánoce skutečně užijete, utkví to v paměti celé rodiny na dlouhou dobu.

A jaký bude váš poslední měsíc roku 2017?

Související témata:

Načítám