Hlavní obsah

Přepadla vás letní láska a jste zadaná? 7 otázek, na které si musíte odpovědět!

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zamilovat se do jiného? To je situace, ve které nikdo nechce být. Jenže se to stává – obzvlášť v létě. Taky už patříte k těm, koho sužují pocity viny vůči stávajícímu partnerovi? Ještě zachraňte, co se dá!

Článek

Koučka, mentorka, lektorka a životní průvodkyně Hana Wolf říká, že letní lásky jsou pro mnoho lidí zážitkem, který se o prázdninách prostě a jednoduše stává. „Lidé se na dovolené uvolní, nemusí řešit tíhu každodenních povinností a vyzařují úplně něco jiného než v běžném životě plném nudy a stereotypu. Není tak divu, že v tomto rozpoložení zahoří někde jinde,“ vysvětluje odbornice. Dobře, někdy si prostě nemůžete pomoct, ale jak z toho ven?

Když emoce migrují

„Pokud se vám stalo, že jste se letně zamilovali, je dobré se ze všeho nejdříve uklidnit. Jestli jste single a chcete si užít letní romanci, dopřejte si ji tak, jak je vám příjemné. Mějte však na paměti, že s největší pravděpodobností o nic víc než o letní románek nepůjde,“ objasňuje dále Hana Wolf s tím, že jestliže máte před očima romantickou svatbu s místním mládencem, kterého jste včera potkala v baru, tak se vraťte nohama na zem.

Spíš si užívejte přítomnost a pozornost muže, držte si své hranice a hlavně buďte bdělá v tom ohledu, že je velmi pravděpodobné, že vaše velká láska vyprchá s vaším odjezdem. Rozum do hrsti… A co když najednou stojíte mezi dvěma muži – jedním stávajícím a druhým novým?

Foto: Marjan Apostolovic, Shutterstock.com

Lidé na dovolené opustí každodenní stereotyp, uvolní se a jsou otevřeni dobrodružství a zajímavé změněFoto: Marjan Apostolovic, Shutterstock.com

Marek versus Paolo

„Jste-li v dlouhodobém vztahu, pak právě letní láska je často jakýmsi vyústěním přílišného stereotypu, který v takovém vztahu nastane. Jestliže jste tedy zahořela, zeptejte se sama sebe, proč se to stalo. Někdy je to nevinné, ale v případě, že máte po týdenním vztahu chuť bortit mnohaletý vztah, je třeba uklidnit rozbouřené hormony,“ radí koučka. Tak si nalijte čistého vína, přistupte k první pomoci a ptejte se.

  • Je s vaším dosavadním partnerstvím něco v nepořádku? -
  • Hledáte změnu? -
  • Chcete se aspoň na chvíli cítit dobře? -
  • Zvyšuje vám sebevědomí zájem jiného muže, ale svého oficiálního partnera nehodláte opouštět? -
  • Baví vás flirtovat či scházet se s někým jen proto, že je to „zakázané“? -
  • Opravdu pro vás váš partner už nic nedělá? -
  • Jste vůči sobě i jemu upřímná? -

Odpovědi na tyhle otázky vám mohou otevřít oči a účinně vás zbrzdit. Ostatně, často si člověk myslí, že se jedná o lásku, ale ve hře je pouhý chtíč.

I žena je jenom člověk

Pocit náruživosti, známý jako limerence (stav extrémní zamilovanosti, kdy člověk pociťuje k někomu obrovskou náklonnost, až posedlost), je sice silný, ale obvykle netrvá dlouho. Když se pak hormony usadí, tak si třeba uvědomíte, že nový muž je sice sexy, ale rozhodně ne soucitný nebo chytrý. A že člověk, kterého s ním podvádíte, může být lepší.

Platí tedy, že po zodpovězení základních otázek, analyzujících vaši situaci, pocity a motivy k zaječím úmyslům, by měla následovat představa budoucnosti. Doopravdy se cítíte na to, aby se jedna rodina či partnerství zbořily a vytvořilo se (možná) cosi nového? I malé semínko pochybnosti znamená hodně! Dejte na své pocity a hlavně žádné „hurá akce“!

Foto: c12, Shutterstock.com

Nejednejte ukvapeně. Stůjte nohama na zemi a počkejte, až opadne první okouzlená zamilovanostFoto: c12, Shutterstock.com

Velké věci potřebují uzrát

„Jestli se z lásky na dovolené zrodí vztah, se ukáže později. Dokud však letní poblouznění neprojde sítem času, nedoporučuji dělat ukvapené závěry. Pokud máte tendence si vztahy idealizovat, je možná právě vaší lekcí stát nohama pevně na zemi,“ uzavírá Hanka Wolf.

Myslete také na to, že vaše „choutky na něco jiného“ o vás hodně vypovídají. Jak říká sexuální kouč Sean Jameson z irského Dublinu: „Skutečnost, že cítíte lásku k jinému, vyzdvihuje praskliny ve vašem stávajícím vztahu. Uvědomte si chyby a tyto poznatky využijte k práci na sobě i na partnerství. Nebo se nechte paralyzovat nerozhodností.“ Co si vyberete?

A co vy, už máte svoji letní známost?

Reklama

Načítám