Hlavní obsah

Nechce s vámi spát? 5 důvodů, kdy si za to můžete sama!

Foto: VGstockstudio , Shutterstock.com

Foto: VGstockstudio , Shutterstock.com

Reklama

Partner nemá zájem o milování? Kromě jeho osobních záležitostí se příčina může skrývat i u vás. Co děláte špatně a jak vaše chování ovlivňuje jeho touhu? Budete se divit!

Článek

Stres, erektilní dysfunkce, únava, případná milenka, která ho vybíjí psychicky i fyzicky, zdravotní potíže… Důvodů, proč váš protějšek nechce sex, může existovat několik. Na kolika z nich se přímo podílíte? Za následujících pět, které pojmenoval sexuální kouč Sean Jameson z irského Dublinu, můžete jen a jen vy!

1. Změnili jste se fyzicky

„Možná jste se o sebe přestali starat od chvíle, kdy jste se vzali, měli dítě nebo jste přestoupili do nové práce. Možná máte pár kilo navíc, a to bez vlastní chyby. To všechno se dá pochopit, jenže pokud je váš muž zaujatý tím, jak vypadáte, může ho nový stav ranit,“ objasňuje zmíněný kouč. A divíte se?

Najednou necítí „to“ živočišné, nespoutané, sexy. Stýská se mu po starých dobrých časech, kdy ho provokovaly vaše upnuté květinové šaty – a muži se za vámi otáčeli. Smutné, že?

Foto: MilanMarkovic78, Shutterstock.com

Proč už se mnou nechce spát... Můžu za to snad já?Foto: MilanMarkovic78, Shutterstock.com

2. Dlouho jej odmítáte

Sex neměl už týdny nebo měsíce? Porno a masturbace poslouží jako adekvátní náhrada, ale bohužel se stává, že se na něm dotyčný stane závislý, což nakonec paradoxně vede k tomu, že nechce mít sex s vámi.

Zkrátka a dobře „zblbne“ a obdivuje všechna ta mladá a chirurgicky vylepšená těla. „Dá se pak hovořit o odpojení se od reálného světa,“ dodává Sean Jameson. Říkejme tomu třeba „klapky na očích“. Najednou partner nevidí vaši náhlou snahu, červené spodní prádlo ani tikající biologické hodiny.

3. Váš vztah má potíže

Nedorozumění, hádky, nedořešené situace... Když se objevují problémy mimo ložnici, na jejím chodu se to projeví. I americké psychosexuální terapeutky s dlouholetou praxí Val Sampson a Julia Cole tvrdí, že domácí napětí sexu jako takovému neprospívá už jen proto, že při hádkách prožívají větší stres muži než ženy.

„Jedna ze studií sledovala muže a ženy při vážné hádce. Zatímco u mužů tlak ani na dvacet minut po hádce neklesal, ženy se dokázaly během dvaceti minut zcela uklidnit. Evidentně hádky muže fyzicky i psychicky vyčerpávají. Není pak divu, že o sex nestojí,“ popisuje odborná dvojka ve své knize „Jak si zajistit skvělý sex po zbytek života“. Co tedy poradit? Promluvte si o svém vztahu, kam se ubírá, co od něj oba očekáváte. Třeba si hodně věcí ujasníte.

V každém případě je nutné připomenout, že v jakémkoli dlouhodobém vztahu přichází chvíle, kdy máte méně sexu než ostatní. To je naprosto normální a nutně to nemusí znamenat, že je něco špatně. Každý den prostě není posvícení.

4. Děláte to samé pořád dokola

Podle kouče Seana Jamesona mít sex po celé roky nebo měsíce (a pořád stejně) přirozeně vede k rutině. Možná se se svým partnerem milujete pouze první sobotu v měsíci. Nebo zásadně před spaním a při zhasnutém světle. Pro vás normální, pro něj nuda. „Jednoho dne si prostě řeknete, že si to radši uděláte sami,“ krčí rameny čtenář Láďa s tím, že trochu nadšení nebo změny není nikdy na škodu.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Partnerský sex někdy narušuje rutina a nedostatek nových podnětůFoto: nd3000, Shutterstock.com

5. Používáte sex jako zbraň

Odměna, trest a sex. Jak typické! „Naštval mě, nic nebude, dokud se neomluví a neudělá, co chci já!“ Tyhle hry o moc vašeho muže nemusejí bavit tak, jak si myslíte. Dřív nebo později už nebude panáčkovat ani kvůli sexu a pamlsku!

„Občas neuškodí zhodnotit si, zda se ve vašem případě jedná o upřímnost a otevřenost vůči vašemu partnerovi,“ upozorňuje Sean Jameson na svém blogu. Dáte mu za pravdu a zamyslíte se nad sebou?

A jak to má se sexuální touhou právě váš partner?

Reklama

Související témata:

Načítám