Hlavní obsah

Při milování s partnerem myslím na ženy. Mám se za to stydět?

Foto: Profimedia

Co se vám při milování honí hlavou, by měla být jen vaše věcFoto: Profimedia

Reklama

Vina, zrada, nejistota, neklid. Tohle všechno může přijít, když při milování s partnerem myslíte na ženy! Je to něco, co zničí partnerský vztah?

Článek

„Spíme spolu tak dvakrát třikrát týdně. Myslím, že si navzájem dobře vyhovíme a v posteli to i po třech letech, co jsme spolu, klape,“ vypráví devětadvacetiletá Zdena, která s přítelem plánuje svatbu. Háček je v tom, že neví, jestli se mu má svěřit s jedním velkým tajemstvím.

Na Patricii nemáš, lásko!

„Miluji ho, akorát přemýšlím, jestli je v pořádku, když při sexu myslím na ženy. Nikdy by mě nenapadlo, že je to divné, ale nedávno jsem se v opilosti prořekla před sestrou a ta mě má za blázna. Prý to není normální a měla bych se zamyslet nad tím, jestli se vůbec mám vdávat – za muže,“ krčí rameny Zdena, kterou trochu znejistělo hlavně to, že pokud si při milování se snoubencem nevybaví ženu, kterou dokonce pojmenovala Patricie, nemá orgasmus.

„Jsem snad lesba?“ pokládá otázku a přiznává, že se cítí trapně dokonce i sama před sebou. Nemusí. Místo toho by třeba mohla založit spolek, kterému by předsedala. Není totiž jediná, která tohle řeší.

Normální sexuální zážitek?

Podle sexuologa Zlatko Pastora je přemýšlení o sexu s jinou ženou poměrně časté. Ženy v takových iluzích hledají něhu, cit nebo změnu. Zavřou oči a vybaví si, že je nějaká brunetka, blondýnka nebo zrzka uspokojuje tak, jako by to dělaly ony samy.

Nebo se naopak stylizují do podoby aktivnější milenky a touží po tom, aby svoji snovou milostnou „kořist“ mohly uspokojit. Divné? Chlípné? Přitažené za vlasy? Pro někoho možná, ale i další experti tuhle „ženskou postelovou berličku“ naprosto chápou.

Foto: Profimedia

Myslíte na ženu, když máte sex s mužem? Nemusíte mít problém v sexuálních preferencích!Foto: Profimedia

Svět není jen černobílý

I sexuoložka a psycholožka z Kalifornie Emily Morse tvrdí, že představy či fantazírování o ženách nemusí nutně zvěstovat lesbické sklony, jak se většina samotných „hříšnic“ obává.

„Ve většině případů to ženám pomáhá k tomu, aby se naladily na milování s partnerem. A vlastně proč ne? Skutečnost je taková, že velké procento lidí se nachází kdesi mezi homosexuální a heterosexuální orientací,“ popisuje odbornice na svém blogu a odvolává se na výzkum Afreda Kinseyho.

Ten potvrdil, že sexuální preference není tak jednoduchá a přímočará, a rozdělil sexuální touhu a sklony do různých kategorií. Čísla od jedné do šesti představují variabilní sexuální orientace lidí.

  • 0 - výhradně heterosexuální
  • 1 - převážně heterosexuální
  • 2 - většinou heterosexuální
  • 3 - bisexuální, stejně jako heterosexuální a homosexuální
  • 4 - většinou homosexuální
  • 5 - převážně homosexuální
  • 6 - výhradně homosexuální
Foto: Profimedia

Muži jsou rádi těmi nenahraditelnými původci vašeho blaha. Je zbytečné brát jim iluzeFoto: Profimedia

Tabulkové případy

Čtenářka Zdena dle svých slov donedávna patřila do kolonky „výhradně heterosexuální“ nebo „většinou heterosexuální“. Teď už si tak jistá není. Alfred Kinsey by pokrčil rameny a odvětil, že lidská sexualita není vytesaná do kamene, tak ať si z toho nic nedělá. A sexuoložka Emily Morse? Ta radí každé ženě, které se něco podobného přihodí, ať přijme fakt, že tyhle úžasné fantazie zlepšují sexuální život a jsou spíš radostí než starostí.

„Neřešte nepříjemné pocity. Budete mít větší prostor, aby se váš sexuální život prohloubil,“ dodává odbornice. Akorát, je tu ještě jedna věc… Říkat, nebo neříkat partnerovi o tom, že co se týče orgasmu, „nejede“ v tom jako jediný?

Další známý sexuolog, tentokrát Petr Weiss, doporučuje mlčení. Podle něj v případě mužů málokterý unese tu představu, že on sám není pro svou ženu tím nejvíce vzrušujícím sexuálním objektem. Čili, „jiné“ ženy v posteli ano, ale do světa to netrubte, neboť by vám to mohlo přitížit. Partner by se mohl dožadovat i realizace této představy. Máte na ni odvahu?

Foto: Archiv firem

K sexuálním představám se hodí sexy prádlo. Možná vám pomůže vaše představy proměnit v realituFoto: Archiv firem

A koho si v posteli představujete vy?

Reklama

Načítám