Hlavní obsah

Proč ženy loví muže? Mají strach a nízké sebevědomí!

Foto: baranq, shutterstock.com

Že by si jich nějaký muž všiml jen tak? Tomu ženy lovkyně nevěříFoto: baranq, shutterstock.com

Reklama

Jsou aktivní, nic nenechají náhodě a na svou kořist se vrhají s vražednou energií. Jsou to ženy lovkyně. Jakmile po nějakém muži zatouží, jednoduše si ho uloví. Přesto jim vztahy nevycházejí. Proč?

Článek

Doby, kdy ženy seděly v koutě a v podstatě neměly šanci ovlivnit svůj milostný život, jsou dávno pryč. A díkybohu za to! Přesto je stále přirozeností muže lovit, nikoli být loven. Jenže některé ženy se na muže vrhají jako hladové lvice i přesto, že tahle taktika funguje často jen krátkodobě.

Změna rolí?

Moderní doba je prostě jiná a ženy v ní mají mnohem víc prostoru než dřív. A je to tak samozřejmě v pořádku. Emancipace však pronikla i do oblasti lásky, kde nepřináší vždy jen pozitivní výsledky. „Zdá se, jako by bylo mnohem víc volných žen než mužů, a tak se z původního lovce stala lovná zvěř. A ženy proto nasazují dnes a denně rafinované lovecké zbraně,“ potvrzuje vztahová koučka Kateřina Matláková.

Lovkyně ale velmi často končí se zlomeným srdcem. Jejich zbraně v podobě flirtu, hlubokých výstřihů, milostných příslibů a divokosti totiž většinou fungují jen dočasně. „Chvilku to bývá fajn, ale po čase začne tenhle obrácený model většinou skřípat,“ říká Kateřina Matláková.

Jakkoli vypadají tyhle ženy neohroženě, v drtivé většině případů je to jen maska. Ve skutečnosti jsou to citlivé a křehké duše, které touží po milostném příběhu jako z pohádky, ovšem svírá je strach, a především nízké sebevědomí.

Foto: Bobex-73, shutterstock.com

Přílišná snaha ale pány moc nebaví. Nechají se lapit většinou jen na chvíliFoto: Bobex-73, shutterstock.com

Jeden z největších paradoxů

Ano, skutečně si nevěří, nejsou přesvědčené o své hodnotě, a proto loví. Je to snad jeden z největších paradoxů ze světa lásky. „Většina žen, které jsou při seznamování příliš aktivní, mají ve skutečnosti strach z toho, že bez aktivity o muže přijdou. Příčinou je tedy nízké sebevědomí, které kompenzují aktivitou,“ vysvětluje vztahová koučka a zakladatelka Školy pro ženy Lenka Černá.

Jednoduše řečeno, žena lovkyně není přesvědčená o svých kvalitách a má pocit, že pokud se nebude snažit, muž si jí sám od sebe nevšimne. „Nevěří, že by mohla být atraktivní jen tak,“ upřesňuje Kateřina Matláková.

Začarovaný kruh

Jenže tahle aktivita většinou vede k nevydařenému vztahua sebevědomí ženy klesá ještě o něco níž. „Když se ženy urputně snaží muže lovit, berou mu v podstatě jeho přirozenost a působí až odpudivě,“ varuje Lenka Černá.

Muž se tedy buď ulovit nedá, nebo se podvolí, ale jen pro to, že jde o „snadnou a rychlou večeři“. Jakmile se nasytí, jde dál. Platí pravidlo, že čím má muž ženu jistější a její získání je snazší, tím rychleji ztrácí zájem. „Čím větší tlak žena vyvíjí, tím víc se od ní muž odtahuje. To je důvod, proč se k ní může chovat s despektem, urážlivě, sprostě, bez většího zájmu. Je to jasná zákonitost,“ varuje Kateřina Matláková.

Foto: baranq, shutterstock.com

Pokud má žena potřebu muže neustále lovit, paradoxně trpí nízkým sebevědomímFoto: baranq, shutterstock.com

Pasivita? Ani v té to není

Správnou cestou samozřejmě není ani totální pasivita, uzavřenost a neaktivní čekání. Ženy by měly nahazovat udičky, něžně lákat. „Muži samozřejmě udělá dobře, když žena projeví zájem, ale má to své hranice. V minulosti takhle fungovalo odhazování kapesníčku,“ říká Lenka Černá. Dneska postačí být milá, usmívat se, otevřeně s mužem konverzovat, pomalu ho pouštět blíž a blíž.

Hlavně si věřte, buďte si vědoma své hodnoty. Pokud máte problém se sebevědomím, zapracujte v prvé řadě na něm. To je klíč k úspěchu a lásce. „Muž ve vás neuvidí rozkvetlý sad, jestliže jej neuvidíte sama v sobě. Když si myslíte, že na vás nezáleží, že je milion krásnějších a chytřejších než vy, pak se vám to bude neustále v životě ukazovat,“ dodává Kateřina Matláková.

Jak to máte vy? Nahazujete udičku, nebo lovíte jako divoká šelma?

Reklama

Související témata:

Načítám