Hlavní obsah

Proč ženy při sexu křičí víc než muži?

Foto: isifa

Jak jste při sexu slyšet vy?Foto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo u milování křičí víc? Muži nebo ženy? A jaký k tomu mají důvod? Odborníci se shodují, že hlasité projevy mají cosi skrývat a maskovat. Uhodnete co?

Článek

Zatímco muži si nejraději pořádně zařvou v hospodě při sportu, v britské anketě, kterou realizoval portál lovehoney.co.uk a které se zúčastnilo 1171 lidí (566 žen a 605 mužů), téměř 94 procent žen přiznalo, že v posteli křičí víc než muži. Jejich slova 70 procent samotných pánů potvrzuje. Deník Daily Mail, ve kterém byly výsledky výzkumu zveřejněny, dokonce uvedl výpověď jednoho respondenta, jež prohlásil: „Sex je jako tenis ve Wimbledonu. Ženy dělají mnohem větší hluk!“

V případě Marie Šarapovové nebo Sereny Williams s tím nelze než souhlasit. Když sledujete jejich zápas v televizi a na chvíli zavřete oči, připadáte si jako na swingers party, kde si právě jedna žena užívá s pěti muži najednou. Pomáhají snad výkřiky koncentraci a výkonu? Při sportu možná, ale co v posteli?

Křik rovná se sexuální spokojenost. Nebo ne?

„Někteří lidé křičí na koncertě na celé kolo, jiní ho sledují bez toho, aby vydali nějaký zvuk. To ale neznamená, že se jim nelíbí to, co sledují,“ vysvětluje Tracey Cox, britská autorka mnoha publikací o sexu a vztazích. Ona i další odborníci se proto domnívají, že pokud hlasité vzdychání a slastné zvuky, které slyší i sousedi o dva byty vedle, jsou opravdu přehnané, mohou za nimi stát skryté motivy žen, které jejich prostřednictvím vyjadřují to, že se nudí.

Foto: isifa

Něžná dračice ano, hlučná „herečka" ne...Foto: isifa

Ženy, hlučte tak akorát

„Jednou z teorií je možnost, že ženy předstírají častěji než muži, možná se cítí být povinné poskytnout jim dostatek důkazů, že se jim sex líbí,“ objasňuje Cox, která tak naráží na možnou posedlost porno filmy. Mnoho žen si totiž myslí, že musí napodobit erotické star. A tak hlučí na celé kolo a snaží se muže buď uklidnit, nebo vyburcovat k výkonům. V rozumné míře je to fajn, ovšem křik nesmí být příliš strojený a umělý.

„Jedna moje milenka v posteli hrála takové divadlo, až jsem měl obavy, že popraskají i okna. Vzal jsem polštář a tak nějak reflexivně jí ho přiložil na obličej. Začala hysterčit, že jsem ji jako chtěl udusit, přitom já jenom chtěl, aby se trochu zklidnila. Nemám rád takové herečky, co se ze všech sil snaží, aby chlapa uspokojily křikem jako při pěvecké soutěži,“ popisuje Radek, který dodává, že takhle muž vždycky pozná, že to žena chce mít brzy za sebou: řve jako lev.

Foto: isifa

Muži mají rádi aktivní ženy, ale ne příliš hlasitéFoto: isifa

Jak vzdychat ve prospěch obou?

On i jiní totiž vědí, že křik při sexu nesignalizuje míru sexuálního uspokojení. „Zjistili jsme, že ženy používají hlasové projevy při milování spíš k povzbuzení svého partnera než k vyjádření svého skutečného sexuálního vzrušení," uvedli autoři jiného výzkumu Gayle Brewer a Colin Hendrie z University of Central Lancashire.

Proto chcete-li urychlit nástup partnerova orgasmu, zvolte radši jiný způsob, než se svíjet jako striptérka po několika drincích a budit pozornost všech sousedů na stejném patře. Opět platí, že méně je někdy více. Vzdychání a projev spokojenosti ano, hrané divadlo ne. À propos, milostné zvuky se dají pojmout jako způsob komunikace. „Já se takhle s partnerem domlouvám. Když chci, aby při sexu trochu přibrzdil, jsem potichu, jakmile ho potřebuju naladit, předu jako kočka, nebo si to před ním dělám, vzdychám a nechávám ho, aby se díval. To ho zaručeně a vždycky vzruší,“ otevřeně přiznává Zuzka.

Takže žádná tichá pěna, ale dračice! Ukazování mandlí v krku si ale nechte spíš pro zubaře než milence…

A co vy, křičíte?

Reklama

Načítám