Hlavní obsah

Mladší, krásnější, bez jizev a skvrn. Paní Jarka má nové ruce!

Foto: Archiv

Jarčiny ruce byly nepříjemným důkazem jejího věkuFoto: Archiv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Můžete o sebe pečovat, udržovat si štíhlou postavu, vypadat mladě, ale ruce váš skutečný věk bohužel prozradí. Právě to trápilo paní Jarku, která ale vyhrála estetické omlazení rukou.

Článek

Pigmentové skvrny, vrásky, pihy, pergamenová kůže či nejrůznější bradavice a kožní výrůstky. To vše se s přibývajícím věkem objevuje na rukou i dobře pěstěných dam. I přes mladistvý vzhled jsou tak právě ruce nepříjemným důkazem skutečného věku. Podobné to bylo i u paní Jarky (55), která si ale splnila sen a s pomocí dermatoložek se jí podařilo tyto stopy času z rukou „vyzmizíkovat“.

Dvě zázračné procedury

Paní Jarka vyhrála hned dvě procedury, které její ruce omladily a zkrášlily.

  • Ošetření světlem – Pomocí intenzivního pulsního světla IPL se podařilo sjednotit barevný tón pleti, zesvětlit ji a omladit. Tato procedura si hravě poradí s lehkou formou pigmentace a jemnými žilkami. Ošetření pomocí přístroje Ellipse Multiflex je velmi elegantní, šetrná a rychlá varianta světelného zákroku u drobných či začínajících problémů.
  • Radiofrekvence – Ruce čelí slunci po celý život. S opálenou a tmavou pletí si ale poradí systém sublativní radiofrekvence, který omladí a zkrášlí i pleť s vyšším fototypem. „Přístroje eMatrix a eTwo jsou velmi účinné nejen k celkovému neinvazivnímu vypnutí a omlazení, ale i k odstranění jizviček a pigmentací. Umožňují jak ablativní zákroky, tak i pouhé prohřátí podkoží,“ říká Hana Smutková, primářka oddělení dermatologie kliniky Asklepion. „Tato metoda je vhodná pro všechny typy pleti, protože nevyužívá technologie založené na světle,“ dodává lékařka Smutková.
Foto: Asklepion

Před zákrokem bylo potřeba natřít ruce znecitlivujícím krémemFoto: Asklepion

Další možnosti

V případě Jarky stačily tyto dvě procedury, a její ruce opravdu omládly. Estetická medicína toho ale nabízí mnohem víc.

Foto: Asklepion

Díky zázračným procedurám má Jarka krásnější a mladší ruceFoto: Asklepion

Na odstranění vrásek, pigmentace a pro omlazení je skvělý například laserový peeling. „Používá se k vyhlazení vrásek a ošetření některých typů jizev, podobně jako chemický peeling, ale s výrazně lepším výsledkem,“ upřesňuje Hana Smutková. Pomocí této procedury lze odstranit i nezhoubné kožní výrůstky, znaménka a bradavice.

Foto: Asklepion

Estetická medicína toho umí opravdu hodněFoto: Asklepion

Pro oživení, vypnutí a omlazení pokožky na rukou pak odborníci doporučují hydrataci mezoterapií, kdy je pomocí techniky injekčního vstřikování dodán přímo do pokožky výživný koktejl látek, který rychle rehydratuje pleť a obnovuje její elasticitu.

Foto: Asklepion

Nejen oči a tvář toho o vás hodně řeknou, nesmíte zapomínat ani na ruceFoto: Asklepion

Aplikovat takto lze například kyselinu hyaluronovou, ale i pacientovu vlastní krevní plazmu obohacenou růstovými faktory z krevních destiček. Díky tomu dojde k nastartování regeneračních procesů a ke zpomalení stárnutí.

Foto: Asklepion

Jarka se dočkala opravdu kompletní péčeFoto: Asklepion

Pokud by to ale všechno bylo málo, své umí i plastičtí chirurgové. „Z chirurgického pohledu se omlazení hřbetů rukou provádí zesílením vrstvy podkožního tuku transplantací vlastního tuku odjinud. Hřbety rukou se tak vypnou,“ vysvětluje plastický chirurg Miroslav Krejča.

Foto: Asklepion

Takhle vypadaly Jarčiny ruce před ošetřenímFoto: Asklepion

Foto: Asklepion

A takhle po něm. Velký rozdíl, že?!Foto: Asklepion

A jak jsou na tom vaše ruce, nezasloužily by si trochu omladit?

Načítám