Hlavní obsah

Prosincový horoskop podle tarotu: Co čeká vaše znamení?

Foto: Profimedia

Ptali jsme se karet, co vás čeká. A přinášíme vám odpověďFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prosinec s sebou přináší předvánoční šílenství, ale nejen to. Co vás tento měsíc čeká, na co byste si měli dát pozor, a do čeho se radši vůbec nepouštět? Tarotové karty mají odpověď.

Článek

Tentokrát si užijeme úplněk hned den po Vánocích, 25. 12., takže budou Štědrý den i další svátky postříbřené světlem Luny. Úplněk bude ve znamení Raka, což se na Vánoce docela hodí. Znamená to totiž, že se vám bude chtít zůstat doma s rodinou, než abyste si užívali někde na party. Pozor na přecitlivělost a melancholii, k té budou mnohem silnější sklony, tak si hlídejte to, co vypouštíte z pusy. A co prosinec přináší přímo pro vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.) 7 holí - 6 pentaklů - Spravedlnost

Vaši spolupracovníci mají pocit, že se vám dostává nějaké protekce a že vaše práce není posuzována stejnými měřítky, jako ta jejich. Mluví z nich závist, protože se vám v poslední době daří a dál se dařit bude. To ale nic nemění na tom, že jim budete muset dokázat, že se mýlí. Úkol to není jednoduchý, ale určitě se vám povede. Pamatujte, že nemá cenu dělat zlou krev, raději buďte velkorysí a nápomocní, usmívejte se a jednejte za každých okolností spravedlivě a nezaujatě. To pomůže.

Býk (21. 4. – 21. 5.) 6 mečů – 5 mečů – Ďábel

Rýsuje se před vámi možnost nějaké velké životní změny, ať už je to nová pracovní pozice, stěhování, či snad dokonce změna partnera. Důležité ale je, abyste jí nepodlehli. Ač se všechno bude zdát perfektní a dokonalé a vy nebudete mít sebemenší pochyby, nedělejte to. Je to jen pokušení, vábení, a vítězství, kterého dosáhnete, si nevychutnáte. Brzy vám zhořkne v ústech. V některých situacích se více vyplatí držet se „toho svého“ – a tohle je jedna z nich. Tak nepodlehněte.

Foto: Profimedia

Býky čeká změna, možné je například stěhováníFoto: Profimedia

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) Slunce – páže pohárů – 7 mečů

Ačkoli se to může zdát zvláštní, váš prosinec bude dost poklidný a příjemný, vychutnáte si vánoční atmosféru do posledního doušku a všechno stihnete tak akorát včas a s dobrou náladou. Ovšem pozor, je tu jeden háček – některý z vašich potomků má nějaké potíže a bude se vás nějakým způsobem snažit obejít, aby došel svého cíle. Buďte ostražití a zarazte to už v samém zárodku, protože z toho koukají jenom problémy – pro vás i pro něho. Nenechte si Vánoce zkazit.

Rak (22. 6. – 22. 7.) 8 pohárů – Spravedlnost – 2 pohárů

Váš milostný život na tom není zrovna nejlépe a ten, koho jste považovali za životní jistotu, udělá něco, co touto jistotou otřese. Nevzdávejte to, nebuďte zahořklí, ublížení, ukřivdění. Všechno se dá napravit, pokud otevřete své srdce i mysl a zkusíte se na všechno dívat z odstupu. Jedině tak totiž budete moci ukázat spravedlnost a rovnováhu, které jsou třeba. A díky tomu opět navrátíte svůj život do rovnováhy po boku druhého v harmonickém vztahu. Jen to musíte doopravdy chtít.

Lev (23. 7. – 22. 8.) 10 holí – 8 pentaklů - Smrt

Před Vánocemi jste naprosto zasypáni povinnostmi a úkoly, které jsou prostě neodkladné, a nedá se dělat nic jiného než je dotáhnout do konce. Nesmíte se kvůli tomu začít hroutit. Fňukání a nadávání vám nepomůže, zatněte zuby a jděte do toho. Jedině tak se dostanete ke zdárnému konci a prázdninám, které na vás čekají. Když budete pečliví a důkladní, práce vás hodně posune a pomůže vám dostat se někam dál, kam byste to ani nečekali. Dejte věcem volný průběh, ale vložte do toho všechno.

Foto: Profimedia

Lvi by se měli vzchopit k řešení svých problémůFoto: Profimedia

Panna (23. 8. – 22. 9.) Ďábel – Luna – 3 pentakly

V práci na vás přišli s otázkou, zda máte nějakou konkrétní dovednost, a vy jste z obavy, že jinak přijdete o místo, tak trochu zalhali a zveličili své schopnosti. A teď už se to valí, všechno se nabaluje a vy vidíte, že ztrácíte půdu pod nohama. Je na čase vyjít s pravdou ven, respektive se postarat o to, aby se to, co jste o sobě řekli, skutečně v pravdu proměnilo. Zapište se na příslušný kurz, domluvte si soukromé hodiny, prostě na sobě zapracujte a naučte se, co je potřeba. Uleví se vám a nakonec na sebe budete pyšní.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) 5 holí – 7 pentaklů – 10 holí

Máte pocit, že se kolem vás v poslední době kupí a vrší konflikty, zmatky a hádky. A protože jste tak trochu pohodlní, snažíte se stát mimo a příliš se jich neúčastnit. To ale bohužel vždycky nejde a díky své nestrannosti si komplikujete život. Za chvíli totiž bude příliš složité balancovat na ostří nože tak, abyste svými slovy neublížili nikomu. Občas je prostě třeba se rozhodnout a naplno říct svůj názor. Udělejte to. Jistě si uděláte i nějaké nepřátele, ale zase ucítíte pod nohama pevnou zem, a to se počítá.

Štír (24. 10. – 22. 11.) Síla – 7 pentaklů – 2 meče

Musíte se hodně přemáhat, abyste naplno neřekli, co si o současné situaci v zaměstnání myslíte, ale vydržte to ještě chvíli. Je to taková zkouška trpělivosti, kterou můžete úspěšně zvládnout jen tehdy, pokud zachováte neutralitu. Vyhněte se probíhajícím bojům o moc, ať je to jakkoli obtížné, teď na ně není správný čas a přinesly by jen komplikace. Snažte se být nestranní, naslouchejte každému, kdo vás o to požádá a zkrátka počkejte, až se to přežene. Je to to nejlepší, co teď můžete udělat.

Střelec (23. 11. – 21. 12.) král pohárů – 2 holí – 8 mečů

Na pořadu dne je váš vztah s otcem nebo tím, koho za otce považujete. Už delší dobu v sobě máte něco, co byste potřebovali dostat ven, něco, čemu byste se neměli bránit. Pokud potřebujete svému otci něco říct, udělejte to. Není dobré věci držet dlouhodobě pod pokličkou, zbytečně narostou do obludných rozměrů a vzkypí. Dostaňte to ze sebe – ale kultivovaně a ohleduplně. Diplomatická diskuse je uměním, které se cení.

Foto: Profimedia

Střelče, promluv si se svým otcem, je nejvyšší čas!Foto: Profimedia

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) Viselec – 2 pentakly – královna holí

Momentálně máte pocit, že váš život vlastně vůbec není váš, že příliš mnoho záleží na rozhodnutí druhých, že všechno tak nějak visí na vlásku a vy moc nevíte, co si s tím počít. Vznášíte se v jakémsi bezvětří a vaše ruce jsou svázané. Obraťte s teď k té, která bude vždycky na vaší straně – k matce. Není ostuda chodit si pro radu, pokud ji potřebujete. A vy už jen díky rozhovoru s milou tváří načerpáte mnoho energie, která vás dost možná z toho průšvihu dostane sama o sobě.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) 6 holí – páže pohárů – 8 holí

Dostanete příležitost posunout se někam výše po kariérním žebříčku, nebo alespoň takovou práci, která by to mohla zaručit. Ano, bude to pro vás znamenat hromadu času i energie navíc, ale věřte, že vás to bude bavit, vlastní schopnosti vás naplní sebedůvěrou a budete mít pocit, že skutečně děláte něco, na čem záleží. Rozvažte své časové možnosti, ale pamatujte, že je to něco, co se neodmítá. A navíc vám dny budou utíkat tak rychle, že Vánoce a s nimi i dny volna tu budou cobydup.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) 8 mečů – královna holí - Věž

Příliš se podceňujete a nevěříte vlastním schopnostem. Plácáte se v bahně nízkého sebevědomí a vůbec vám to nesvědčí. Obklopte se dobrými přáteli a nechte je, ať vás z toho dostanou. Protože jinak se vám to, čeho se vám dostane, nebude vůbec líbit. Pokud nepřestanete sami sebe svazovat nedůvěrou ve své schopnosti, něco se ve vás zlomí a psychické následky toho nebudou příjemné. Vyhněte se tomu, nepřemýšlejte tolik a opravdu konejte. Pomůže vám i opravdové nadšení.

Vánoce jsou už za dveřmi, ujistěte se, že všechny resty a nedodělávky jsou hotové ještě před tím, než přijdou. Po nich totiž bude dodělávání dost, nemusíte si ještě přihoršovat. Už se těšíte na volné dny?

Reklama

Související témata:

Načítám