Hlavní obsah

Prosincový módní speciál: Jak zazářit (nejen) na party?

Foto: Marie Bartošová

Blýskavé materiály, flitry a podpatky. Kdy jindy si jich užívat než v prosinci?Foto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už v prosinci hodláte pokořit rekord v počtu navštívených party nebo vánoční večírky bojkotujete, módu plnou efektních materiálů si můžete dopřát vždycky. Motto měsíce? Nebojte se experimentovat!

Článek

Poslední měsíc v roce nabízí spoustu příležitostí pro všechny blýskavé materiály, svůdné sukně, podpatky, ale zároveň i vtipné kulichy. Jedinou věcí, kterou musíte v prosinci nutně mít, je odvaha. Zkuste si nápadné kousky, po kterých už nějakou dobu pokukujete, mixujte nové oblečení s tím, co už máte, a nebojte se na party doslova blýsknout oslepujícím sakem. A hlavně se bavte! Minimálně stejně, jako jsme se bavili my s modelkou Míšou.

Pošlete podpatky na dovolenou

Blýskavá sukně s našitými flitry, černý top lemovaný krajkou a… biker boots! Ačkoli má většina žen zafixovanou rovnici party = podpatky (což chválíme!), není od věci sem tam zaexperimentovat a jít na to jinak. „Lodičky nechte pro jednou doma a buďte za drsňačku v bikerech. Fungují i vtipné náhrdelníky s nápisy, kterými dáte najevo, že máte smysl pro humor,“ říká stylistka Veronika.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: top (F&F, 379 Kč), sukně (Reserved, 549 Kč), kožené boty (Wojas, 2699 Kč), prsten (Claire´s, 129 Kč), náramky (F&F, 169 Kč/kus), knírek (party set H&M, 149 Kč)Foto: Marie Bartošová

Nečekejte, až se setmí

…a vytáhněte flitry i na den! Nechybí-li vám odvaha, zkuste je rovnou na kalhotách. „Super tipem je i módní mramorový vzor, který jsme měli na halence,“ doplňuje stylistka. Neztratí se vám ani hřejivá šála, namixovaná z vlny a kožešiny.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: halenka (Mango, 999 Kč), kalhoty (H&M, 799 Kč), kožená bunda (Guess by Marciano, 8399 Kč), šál – vlna s kožešinou (Van Graaf, Seeberger, 2299 Kč), boty (H&M, 799 Kč), brýle (party set H&M, 149 Kč)Foto: Marie Bartošová

Nebojte se kontrastů

Tohle pravidlo vám doporučí pět stylistů z pěti. Kontrasty fungují nejlépe. Přes jemné šaty samozřejmě můžete přehodit klasické sako, pokud je ale odlehčíte koženou (nebo jako v našem případě koženkovou) vestou, zabodujete! V potaz ale samozřejmě vezměte příležitost, pro kterou se oblékáte. Zatímco na party s kamarády je tahle sestava ideální, na formální akce se přece jen hodí více klasika.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Reserved, 1099 Kč), koženková vesta (Vero Moda, 1599 Kč), kožené boty (Zara, 2499 Kč), zlatý náramek (F&F, 169 Kč), stříbrný náramek (Ann Christine, 129 Kč), pusa (party set H&M, 149 Kč)Foto: Marie Bartošová

Do města v pohorkách?

„Když už do města v pohorkách, tak jedině v těch na podpatku,“ vtipkuje stylistka a naráží na častý módní průšvih v ulicích. Kotníčkové boty na podpatku s prvky klasických pohorek jsou oproti jejich outdoorovým kamarádům (které do města zkrátka nepatří) vítané. „Horalský“ look můžete podtrhnout barevným kulichem.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: halenka (H&M, 1299 Kč), sukně (Ann Christine, 249 Kč), mikina (Van Graaf, Vila, 1199 Kč), kulich (Van Graaf, 799 Kč), náhrdelník (Claire´s, 249 Kč), kožené boty (Wojas, 2999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Zn.: Pouze pro odvážné

Investice do blýskavého saka se vám rozhodně vyplatí. Nosit ho můžete na večer nebo v kombinaci s kalhotami a trikem, případně košilí i na den. Sestava, do které se pustila stylistka, je nicméně odvážnější, pod sako modelce oblékla jen bandeau top. Pokud se do téhle kombinace pustíte, dejte přednost sukni nebo kalhotám do pasu. Vykukovat tak bude jen kousek kůže.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Mango, 1699 Kč), top (Lindex, 199 Kč), sako (Only, 1599 Kč), čepice (H&M, 299 Kč), boty (Wojas, info o ceně v obchodě)Foto: Marie Bartošová

Vsaďte na doplňky

Jsou na vás všechny ty blýskavé efekty příliš? Zkuste je alespoň na doplňcích. Nic nezkazíte efektním psaníčkem nebo lodičkami (případně obojím?), stejně jako kombinací uvolněného svetru a super úzkých kalhot.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (H&M, 799 Kč), svetr (Van Graaf, Marie Lund, 1599 Kč), boty (Zara, 1899 Kč), psaníčko (F&F, 229 Kč), náramek (Ann Christine, 199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Zkuste metalické odlesky

Metalické odlesky bodují už několikátou sezonu a stále nás ještě nepřestaly bavit. Skvěle vypadají třeba na pouzdrové sukni. „Tu nemusíte kombinovat vždycky jen s halenkou nebo topem, slušet jí bude i svetr ve zkrácené verzi,“ radí stylistka Veronika. Tahle sestava se bude hodit nejen na party, ale i do práce.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Zara, 1499 Kč), svetr (Zara, 999 Kč), boty (Guess by Marciano, 4550 Kč), náušnice (Ann Christine, 199 Kč), kabelka (Guess by Marciano, 5499 Kč)Foto: Marie Bartošová

Pozor! Stále sháníme čtenářky pro focení módy! Chcete si vyzkoušet nové trendy, líčení i roli modelky? Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám