Hlavní obsah

Proužky: Čím barevnější, tím lepší!

Foto: Lucie Vjaterová

Pruhy jsou stále v módě!Foto: Lucie Vjaterová

Reklama

Pokud je nějaký trend, za jehož návrat můžete dát ruku do ohně, pak jsou to proužky. Bez jejich modrobílé kombinace by snad ani jaro nebylo jarem! Přestože o sobě daly vědět i letos, tentokrát je něco jinak. Námořnickou klasiku totiž válcují pruhy v pestrých barvách! Jak slušely naší čtenářce?

Článek

Výrazné odstíny jsou hitem letošní sezóny, a tak nikoho nepřekvapí, že se vybarvily i proužky. Ty se letos objevily v různých podobách ve většině jarních kolekcí, doslova proužkománie ale vypukla na přehlídce značek Marc by Marc Jacobs a Prada. Jacobs vytvořil úžasné modely, kdy se na jednom kousku oblečení vystřídalo rovnou několik barevných pruhů, nejčastěji žlutých, oranžových, modrých nebo červených, které byly střídány bílými. U Prady se naopak objevily zářivé barvy, v čele s královskou modří, růžovou nebo zelenou, „říznuté“ pruhy černými.

Foto: Prada

V jarní kolekci Prada s proužky opravdu nešetřiliFoto: Prada

Jen s mírami 90-60-90? Kdepak!

Obě kolekce sklidily obrovský úspěch, a protože se líbí i nám, rozhodli jsme se, že vám ukážeme, jak tenhle trend převést z mola do reálného světa. Než se vrhnete na obdivování modelů, pojďme si říci několik pravidel. Barevné proužky bezesporu poutají pozornost, takže mohou opravdu opticky rozšiřovat. To ale neznamená, že se hodí jen pro ženy s mírami modelek, je třeba jen promyslet, kam je umístíte a které si vyberete.

Pakliže máte například trauma ze svého většího zadečku a nechcete na něj zbytečně upozorňovat, nebude asi kombinace bílých a zářivých proužků na obtáhlé sukni tím pravým. Pokud byste ale sáhla po proužcích v tmavých tónech a přidala k nim barevný vršek, mohla byste zaskórovat. Máte pár kilo navíc? V dlouhých maxi šatech, kde se barvy střídají s černou, by vám to mohlo slušet. Nejlepší radou ale stejně zůstává nebát se a zkoušet, každá postava je jiná, a možná vás výsledek mile překvapí.

Foto: Moschino

U značky Moschino přidali k proužkům ještě i puntíkyFoto: Moschino

S čím proužky nosit?

Odpověď je snadná, letos je možné kombinovat snad cokoli s čímkoli. Decentní variantou je jeden barevný proužkovaný kus doplněný druhým, jednobarevným. Třeba s takovou bílou nešlápnete nikdy vedle. Vyzkoušet můžete také kombinaci dvou proužkovaných kusů, která, pokud mají stejný podklad, vůbec nemusí vypadat divoce.

Foto: Marc by Marc Jacobs

Nejvybarvenější modely předvedl Marc JacobsFoto: Marc by Marc Jacobs

A do čeho oblékla naší dnešní modelku, čtenářku Martinu stylistka Anit?

Béžová a modrá, pro trendy model dobrá

Jako první si Martina vyzkoušela nejjednodušší model, svetřík s krátkým rukávem a jemnými proužky, doplněný o sukni v tříčtvrteční délce. Ta je v téhle sezoně velkým trendem, rozhodně není určena jen pro dámy, které potřebují schovat silné nohy. K sukni stylistka vybrala roztomilé dřeváčky se šněrováním a celý model ještě doladila několika doplňky.

Na foto: svetřík (Camaieu, 1099 Kč), sukně (H, 799 Kč), náramky (Camaieu, 299 Kč), dřeváky (Ann Christine, 739 Kč), náhrdelník (H, 249 Kč)

Foto: Lucie Vjaterová

Decentní svetřík Martině slušelFoto: Lucie Vjaterová

Proužky s… proužky!

Důkaz o tom, že dva proužkované kousky mohou vypadat dobře, jsme samozřejmě nemohli vynechat. Kraťasy s vysokým pasem stylistka doplnila něžným svetříkem, který nechala Martinu zakasat dovnitř. Na krk přidala náhrdelník s peříčky, do ruky psaníčko a na nohy krásné sandálky.

Na foto: kraťasy (H, 999 Kč), svetřík (Ann Christine, 379 Kč), náhrdelník (H, 199 Kč), psaníčko (Ann Christine, 299 Kč), boty (Camaieu, 829 Kč)

Foto: Lucie Vjaterová

Proužky a květované psaníčko? Klidně!Foto: Lucie Vjaterová

Růžová a červená? Proč ne?

Také jste měli za to, že tyhle dvě barvy k sobě absolutně nejdou? Podívejte se, jak spolu na dlouhých šatech krásně souzní. Stylistka Anit je doplnila sněhově bílým svetříkem s volánky, trendy kloboukem a botami s pásky. Líbí?

Na foto: šaty (H, 249 Kč), svetřík (Ann Christine, 489 Kč), klobouk (Ann Christine, 249 Kč), boty (Pimkie, 679 Kč), náramky (H, 149 Kč)

Foto: Lucie Vjaterová

Červeno-růžové šaty jsou ideální volbou na létoFoto: Lucie Vjaterová

Tak co na ně říkáte? Dostala vás barevná kombinace proužků, nebo zůstanete u námořnického trendu?

Reklama

Související témata:

Načítám