Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Milujete pršut jak za studena, tak za tepla? Zkuste tedy zapečené závitky s drobnými těstovinami v bešamelové omáčce.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g těstovin
  • 1 lžíce másla
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/4 lžičky kari koření
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 200 g prosciutta
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. V hlubší pánvi rozehřejte máslo, ve kterém rozmíchejte mouku. Osolte, opepřete a za stálého míchání postupně přilévejte vlažnou smetanu. Jakmile směs zhoustne, přidejte kmín, kari a bazalku a povařte. 

02.

Směs promíchejte s těstovinami. Na každý plátek pršutu dejte lžíci až dvě těstovinové směsi, vytvořte závitky a nasklídejte je do pekáčku. Krátce zapečte a podávejte.

Načítám