Hlavní obsah
Foto: my-concept.cz

Foto: my-concept.cz

Mnozí kuchaři mají z přípravy ryby respekt. Vy nemusíte. Makrela nebo pstruh na másle se vám povede vždycky!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g másla
    7
  • 2 g čerstvých bylinek
  • 2 ks červené feferonky
  • 2 lžíce hořčice
    10
  • 1 lžíce vegety
    9
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
    1
    6
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 ks pstruha
    4
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 2 ks citronu
  • 8 plátků slaniny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Změklé máslo promícháme s bylinkami, hořčicí, feferonkami, vegetou, worcesterovou omáčkou, citrónovou šťávou a necháme v lednici ztuhnout.

02.

Ryby očistíme a osušíme, osolíme, opepříme a jak zevnitř, tak z venku potřeme ztuhlým máslem. Potom je několikrát šikmo nařízneme nožem a vtíráme do řezů bylinkové máslo a trochu oleje. Takto připravené ryby dáme péci (v parní trobě kombinace páry a grilu). Ke konci ryby proložíme silnějšími plátky citrónu a slaniny a necháme dojít na grilu.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie10 470,61 kJ
Bílkoviny99,53 g
Tuky227,64 g
Sacharidy9,55 g
Sůl5,75 g
SAFA99,97 g
Vláknina2,65 g
Cukry5,82 g
Související témata:

Načítám