Hlavní obsah
2,7
(19)
Foto: my-concept.cz

Foto: my-concept.cz

Aktualizováno

Mnozí kuchaři mají z přípravy ryby respekt. Vy nemusíte. Makrela nebo pstruh na másle se vám povede vždycky!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g másla
  • 2 g čerstvých bylinek
  • 2 ks červené feferonky
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžíce vegety
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 ks pstruha
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 2 ks citronu
  • 8 plátků slaniny
Článek

Postup

01.

Změklé máslo promícháme s bylinkami, hořčicí, feferonkami, vegetou, worcesterovou omáčkou, citrónovou šťávou a necháme v lednici ztuhnout.

02.

Ryby očistíme a osušíme, osolíme, opepříme a jak zevnitř, tak z venku potřeme ztuhlým máslem. Potom je několikrát šikmo nařízneme nožem a vtíráme do řezů bylinkové máslo a trochu oleje. Takto připravené ryby dáme péci (v parní trobě kombinace páry a grilu). Ke konci ryby proložíme silnějšími plátky citrónu a slaniny a necháme dojít na grilu.

Reklama

Související témata:

Načítám