Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Aktualizováno

Bílé křehké maso pstruha obecného se těší velké popularitě a je jasné proč - jeho nasládlá chuť je prostě neuvěřitelně jemná. Dejte si ho na grilu, tentokrát třeba se slaninou a bylinkami.

10 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks pstruha
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 lžička soli
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 lžička grilovacího koření
Náplň
  • 1 ks cibule
  • 150 g anglické slaniny
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého kopru
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Cibuli a slaninu pokrájejte nadrobno, přidejte nasekaný tymián a kopr, hořčici a zakápněte olivovým olejem. Směs dobře promíchejte a dejte stranou.

02.

Mezitím očistěte pstruhy, které podélně rozřízněte, abyste je mohli naplnit. Ryby nejprve osolte ze všech stran. Pak je naplňte připravenou směsí, obmotejte delším plátkem anglické slaniny, a takto je nechte hodinu odležet.

03.

Ryby dejte do grilovacího košíku a grilujte přibližně dvanáct minut, přičemž je ještě průběžně potírejte olejem smíchaným s grilovacím kořením na ryby.

Související témata:

Načítám