Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Bílé křehké maso pstruha obecného se těší velké popularitě a je jasné proč - jeho nasládlá chuť je prostě neuvěřitelně jemná. Dejte si ho na grilu, tentokrát třeba se slaninou a bylinkami.

10 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na ryby
  • 4 čerstvé prstruhy
  • 4 plátky anglické slaniny
  • sůl
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 lžička grilovacího koření na ryby
Na náplň
  • 1 cibule
  • 150 g anglické slaniny v celku
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého kopru
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • olivový olej
Článek

Postup

01.

Cibuli a slaninu pokrájejte nadrobno, přidejte nasekaný tymián a kopr, hořčici a zakápněte olivovým olejem. Směs dobře promíchejte a dejte stranou. Mezitím očistěte pstruhy, které podélně rozřízněte, abyste je mohli naplnit. Ryby nejprve osolte ze všech stran. Pak je naplňte připravenou směsí, obmotejte delším plátkem anglické slaniny, a takto je nechte hodinu odležet. Ryby dejte do grilovacího košíku a grilujte přibližně dvanáct minut, přičemž je ještě průběžně potírejte olejem smíchaným s grilovacím kořením na ryby.

Reklama

Související témata: