Hlavní obsah

Půdu proměnili v dokonalý byt. Podívejte se!

Foto: Půdní byty (15x)

Byt nabízí spoustu originálních řešení. Část kuchyňských skříněk a trouba jsou zapuštěny do stěny. Na stropě jsou svítidla od společnosti Artemide, která působí, jako by z něho vystupovalaFoto: Půdní byty (15x)

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezonetový byt, jenž vám dnes představujeme, je umístěn v krásném secesním domě na pražských Vinohradech, který prošel citlivou rekonstrukcí.

Článek

Půdní vestavby a nástavby jsou odjakživa výjimečnou formou bydlení, a to nejen jako způsob získání bytu v centru města. Především pro možnosti individuálního pojetí prostoru a ony nádherné výhledy. A v jednom takovém bytě jsme se byli podívat.

Dříve půda, dnes byt s terasou

Dům má novou fasádu, vyměněny byly i všechny páteřní rozvody a také dostal nový výtah. Přestavbou vznikly čtyři krásné byty.

Navštívili jsme mezonet s příjemnou, čtrnáct čtverečních metrů velkou terasou, přes kterou je z obytného prostoru krásný pohled na střechy okolních domů.

Foto: archiv firmy

Z prosluněné terasy, částečně kryté stříškou z polykarbonátu, je krásný výhled na okolní střechyFoto: archiv firmy

Život v centru města, ale vzdálený od jeho shonu

Velký mezonetový byt o rozloze 126 m2 si koupil zatím bezdětný pár pro budoucí rodinu. Developer jim umožnil být od počátku u projektu a počínaje návrhem dispozic mohli ovlivnit veškeré vybavení bytu.

Ve spodní části se nacházejí dva pokoje, koupelna, šatna a komora, nahoře je situována ložnice, druhá koupelna a obývací pokoj s terasou. Obývací pokoj a terasa jsou orientovány na jih, takže si majitelé bytu dosyta užijí odpoledního slunce.

Foto: Archiv firmy

Krásné dřevěné podlahy jsou z amerického ořechu. U sedací soupravy je doplňuje světlý koberec s vysokým vlasemFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Pohled do obytné zóny od oken. Zajímavé lustry nejde přehlédnoutFoto: Archiv firmy

Odhlučnění – základ pohody a klidu

„Při výstavbě všech našich bytů klademe důraz na izolace a také odhlučnění stěn od sousedních bytů, což se pozitivně odráží při užívání prostoru,“ zdůrazňuje Vojtěch Pětivlas ze společnosti Půdní byty, která byty budovala. „Jsou zde železobetonové konstrukce a zděné příčky, což přispívá ke komfortu bydlení oproti sádrokartonovým vestavbám“, doplňuje Vojtěch Pětivlas. Pod střechu již nedoléhá ruch z ulice, takže tu majitelé bytu mají potřebný klid.

Foto: Archiv firmy

Vzdušné schodiště má nosné prvky i zábradlí z nerezuFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Ložnice v podkroví má do šikminy zabudované zásuvky a skříněFoto: Archiv firmy

Luxusní vybavení bytu

Bydlení v podkroví neznamená jen architektonicky zajímavé a originální řešení obytného prostoru s nádechem romantiky. Tomu všemu předchází mnoho starostí, proto se určitě vyplatí hledat hotové stavby, případně spolupracovat s developerem, který vám postaví byt na míru podle vlastních představ a pod vaší případnou technickou kontrolou.

Foto: Archiv firmy

Prostornou koupelnu, provedenou v příjemných zemních barvách, zdobí sanita Pure Stone v podobě oblázků od značky Villeroy & Boch a nerezový radiátorFoto: Archiv firmy

„Ve výbavě nechybí luxferové stěny, klimatizace, předokenní žaluzie, vestavěný vysavač a bezpečnostní dveře Sherlock,“ upozorňuje Radovan Ondruš, jednatel zmíněné společnosti a dodává: „Dlažby a obklady si klienti vybrali dle svého vkusu, většinou z nabídky společností, jako je například Villeroy & Boch.“

Cena bytu včetně vybavení vyšla na částku okolo 10 milionů korun. Zajímá vás, jak se bydlí v podkroví? Přečtěte si také článek Návštěva v krásném mezonetu, nad kterým se tají dech. Máte byt orientovaný na sever? Zde si přečtěte, jak vyzrát na nedostatek světla.

Jak se vám líbí dnešní návštěva?

Reklama

Načítám