Hlavní obsah

Znáte pulzní diagnostiku? Odhalí nemoci z dotyku vašeho zápěstí!

Foto: thinkstock

Dobří odborníci dokážou určit vaše potíže podle pulzuFoto: thinkstock

Reklama

Už se vám stalo, že vás doktor nebo léčitel chytil za zápěstí a vysypal na vás potíže, které vás trápí? Slyšíte to prvně? Přesto je pulzní diagnostika uznávanou metodou, která umí odhalit různé nemoci!

Článek

Neobvyklý způsob zjišťování, co vám je, zažila i čtenářka Martina, kterou často trápila únava. „Měla jsem pocit, že usnu i ve stoje, a to i bez ohledu na to, že jsem měla za sebou třeba osm hodin spánku,“ uvádí důvod, proč se obrátila na léčitele. Hned při první návštěvě jí kromě jiného přiložil prsty na zápěstí, a po chvíli věděl, v čem jsou její potíže.

Není to šarlatánství

O co jde? „Jedná se o metodu odečítání pulzu na zápěstí obou rukou,“ uvádí specialista na tuto metodu Jan Kvasnička a pokračuje: „Výsledkem odečítání je stanovení množství a kvality energie na drahách všech dvanácti meridiánů – energetických drah – vašeho těla.“ Podle něj je potom tímto způsobem možné zjistit vrozené dispozice, nerovnováhy a energetické poruchy, záněty, viry, plísně a další a najít také nejslabší orgán vašeho těla. To je důležitá informace, protože posílením neslabšího článku posílíte celek a vyhnete se kolapsu v podobě nemoci.

Foto: thinkstock

Pohmatem na obě zápěstí umí terapeut zjistit nejslabší článek ve vašem těleFoto: thinkstock

Spala hodně: ani to nestačilo

A to právě se Martina dozvěděla: „Mé tělo prý jelo na doraz, takže jsem musela zvolnit tempo,“ popisuje. K léčbě únavy ale nedostala doporučeno více spánku, méně stresu, nohy na stole – známé obvyklé rady. Ale musela „překopat“ způsob své relaxace.

„Každý den jsem sportovala v domnění, že tak kompenzuju povinnosti, stres a že tím vlastně i odpočívám. Často se mi nechtělo, ale dokázala jsem se přemoci,“ popisuje pětatřicetiletá manažerka.

Místo toho ale musela ubrat na cvičení (uznejte, že 6x týdně je vážně moc) a přidat i na jiných aktivitách, aby tělo nestrádalo i mentálně, emocionálně a intelektuálně: návštěvy divadla, čtení knih, procházení se, kurzy vaření či malování, poslouchání hudby, masáže, ale třeba i pedikúru, kosmetiku či studium čehokoli. Zkrátka cvičit s mírou, a držet se tak hesla MUDr. Jana Hnízdila: „Cvičte pro radost. Nehoňte se, stejně se nikdy nedohoníte.“

Foto: thinkstock

Snažte se řešit své potíže raději dřív než pozdějiFoto: thinkstock

Prověřená metoda

Cože je to za způsob léčby? „Na základě získané pulzové diagnostiky lze povýšit kvalitu zdraví a života nastavením určitých ozdravných postupů,“ vysvětluje Jan Kvasnička. „Tato metoda je cenná tím, že se dozvíte své silné a slabé stránky z pohledu vnitřních orgánů a rady, jak lépe přistupovat ke svému zdraví, a čemu se vyhnout, abyste ještě více neprohlubovali nerovnováhu v těle,“ uzavírá odborník. Cena se pohybuje od 300 do 800 korun podle toho, zda se jedná jen o samotnou diagnostiku, či součást celkové návštěvy léčitele. Provádí ji také terapeuti čínské medicíny i někteří lékaři.

Trochu jiné způsoby

Martina to může svými zkušenostmi potvrdit. Po dvou měsících změny životního stylu a také za pomoci akupunktury jí velká únava zcela zmizela. „I teď, kdy všichni kolem mne mají málo energie kvůli dlouhé zimě, já vůbec nestrádám. Zklidnila jsem se a musím říct, že se cítím opravdu velmi dobře."

A co vy? Máte s tímto způsobem diagnostiky nějaké zkušenosti? Dejte nám určitě vědět!

Reklama

Načítám