Hlavní obsah

Ragú z hovězích líček: Tohle lahodné jídlo z jednoho hrnce musíte vyzkoušet

Foto: Marcel Rozhoň

Stačí připravit rýži a hostina může začítFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Máte chuť na maso? Zkuste hovězí líčka, která si budou skvěle rozumět s kořenovou zeleninou. Připravte z nich dokonalé ragú neboli večeři z jednoho hrnce!

Článek

Líčka jsou značně namáhaným svalem, a proto mějte při jejich přípravě trpělivost. Potřebují trochu delší čas ať už na plotně nebo v hrnci, ale odměnou vám pak bude lahodné maso, které se dá krájet i lžící.

Ragú z hovězích líček

Na 4 až 6 porcí budete potřebovat: 800 g hovězích líček, 1 petržel, 1 mrkev, malý kousek celeru, 2 cibule, 2 konzervy loupaných a krájených rajčat, vývar podle potřeby, 100 ml červeného vína, sůl, pepř, olej, 2 bobkové listy

Postup: Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky. Spolu s nadrobno nakrájenou cibulí vše na oleji orestujte v nádobě, kterou budete moct vložit i s pokličkou do trouby. Opečenou zeleninu vyjměte a přidejte na větší kostky nakrájená hovězí líčka. Maso opečte, přidejte zpět zeleninu a podlejte vínem. Nechte ho odpařit a pak k masu vyklopte konzervy loupaných rajčat. Osolte, opepřete, přidejte bobkové listy, hrnec opatřete pokličkou a vložte do trouby. Maso nechte takto dusit přibližně 3 hodiny při teplotě 170 °C. Podle potřeby občas promíchejte a dolejte troškou vývaru.

Tip: Zajímavou chuť získáte, když nakrájíte do masové směsi polovinu čerstvého fenyklu.

Máte rádi jídla z jednoho hrnce? Máme pro vás skvělé tipy na rychlý oběd nebo večeři. Zkuste tři varianty z kuřete nebo kořením provoněnou indickou kuchyni!

Reklama

Načítám