Hlavní obsah

Raky čeká super úspěšný měsíc, Berani musí ubrat plyn! Jaký bude podle karet váš leden?

Foto: dotshock, Shutterstock.com

Foto: dotshock, Shutterstock.com

Reklama

Nový rok vždycky znamená nový start a plno očekávání. Podaří se vám vytrvat a splnit všechna novoroční předsevzetí? Bude leden příjemným počátkem dalšího roku, nebo se vám správnou nohou vykročit nepodaří? Čtěte dále, abyste zjistili, co vám k tomu řeknou tarotové karty.

Článek

První úplněk nového roku přišel velmi záhy – hned druhého ledna a ve znamení Raka. To znamená, že je začátek roku velmi emotivní – ale to už tak bývá. Člověk bilancuje a hodnotí a odhodlává se k odvážným krokům a skokům. Nebojte se trochu si poplakat a sentimentálně zavzpomínat, uleví vám to. Druhého lednového úplňku se dočkáme jednatřicátého, tentokrát ve znamení Lva. Proto i ti největší introverti vylezou ze svých úkrytů a potáhne je to do společnosti. Usmívejte se, komunikujte, půjde vám to úplně samo! A co nese leden pro vaše znamení?

Beran (21. 3.–20. 4.) 4 mečů – Královna holí – 8 mečů

Možná vás všechno to bláznění na konci roku tak vyčerpalo a unavilo, že vám zkrátka na optimismus a úsměvy chybí energie. To se stává – i když Beranům ne moc často. Jediným řešením je ubrat plyn, na chvíli se stáhnout a párkrát se nadechnout, než se zase vrátíte do každodenního stresu a spěchu. Ačkoli se vám věci možná zdají černé, vězte, že je vidíte až příliš tragicky – není třeba dělat si vrásky, vše se vyřeší. A nenechte se znechutit srážkou s blbcem, bude jich ještě požehnaně. Zkrátka ten leden nějak překousněte.

Býk (21. 4.–21. 5.) 6 pentaklů – 7 pohárů – Rytíř holí

V lednu se rozhodně příliš nevzdalujte od svých blízkých, ať už mluvíme o přátelích, nebo rodině. Budou pro vás více než důležití a podpoří vás i v těžších chvílích, které byste bez nich nejspíš nezvládli. A také vás vrátí do reality, pokud z ní příliš utečete do krajin snění a fantazírování. Je podstatné si ujasnit, čeho dosáhnout můžete a co už je mimo vaše schopnosti. Takový úsudek není jednoduchý, ale pomůže vám pokračovat dál: budete vědět, na co se soustředit a kam investovat čas i energii.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

V lednu by se Býci měli držet rodiny a přátelFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.) Vůz – Král mečů – Milenci

Leden pro vás voní láskou! Ve vašem životě se pravděpodobně objevil někdo, kdo vás silně přitahuje, charizmatická osobnost, se kterou se cítíte dobře a v bezpečí. Ačkoli si nejste jisti, zda je to vhodné, něco k téhle osobě cítíte. Mějte na paměti, že všechna omezení, o kterých si myslíte, že vám stojí v cestě, tvoříte vy sami. Nenechte si mluvit do života, staňte se jeho hlavním hrdinou. Soustřeďte se na svůj cíl a vztah mezi vámi a touto osobou se vyvine tak, jak má. Bez ohledu na okolí.

Rak (22. 6.–22. 7.) Eso pentaklů – Císařovna – 3 pentaklů 

Tato kombinace je vlastně pro leden jako stvořená – všechny karty mluví o nových začátcích. S koncem loňského roku se vám podařilo uzavřít jedno zdárné období, s novým rokem pak vstupujete do dalšího, ještě mnohem lepšího. Úspěch pocítíte jak po materiální, tak i po duchovní stránce a trpět nebudou ani vaše vztahy. V dobré výsledky je důležité věřit a dostaví se – připravili jste si totiž pečlivě půdu pro další dny. Lepší leden si zkrátka ani přát nemůžete.

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Raky čeká měsíc krásných nových začátkůFoto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Lev (23. 7.–22. 8.) Mírnost – Svět – Měsíc

Leden mnozí vnímají jako nový začátek, ale vám se zdá, že se nic nezměnilo a vaše trable přetrvávají. Ale není to pravda. Je čas otevřít oči a uvědomit si, že všechno je dokončeno a uzavřeno a před vámi je nepopsaná tabule, která čeká jen na vaše kroky a rozhodnutí. Jednejte na základě intuice a uvědomte si, že ne všechno je takové, jaké se zdá na první pohled. Vnímejte okolí a věnujte dostatek pozornosti lidem kolem sebe. Jedině tak nepodlehnete iluzím a vydáte se opět vpřed. Neklouzejte po povrchu, jděte do hloubky.

Panna (23. 8.–22. 9.) Rytíř pohárů – 3 mečů – Císařovna

Dostali jste novou lidskou hračku a jste nadšeni tou novostí a dobrodružstvím, které jsou se začátkem známosti spojeny. Ovšem pozor, budete-li příliš lehkomyslní, nakonec z toho všeho vyjdete se zlomeným srdcem a raněnými city. Jednejte s partnerem férově, zajímejte se o jeho pocity a přání, naslouchejte mu, snažte se ho poznat. Jedině tak dojdete k plodnému a harmonickému vztahu. Jestli je to opravdu jen flirt, vyjasněte si to hned na začátku.

Váhy (23. 9.–23. 10.) Měsíc – 10 holí – 4 pentaklů

Vaše situace by se dala nazvat bojem s větrnými mlýny. Stojíte před problémem, snažíte se ho obrátit snad i naruby a přesto vaše úsilí nemá téměř žádný účinek. Je to taková lekce od života – některé věci člověk nezmění a musí je akceptovat. Někdy nejsou radikální změny na místě a v ničem nepomohou, vyplatí se prostě nechat čas, aby odvedl svou práci. Vyčkejte, ale nevzdávejte se. Situace se sama změní tak, jak byste nečekali, ale bude se vám dařit lépe. Druhá polovina ledna už bude příjemnější.

Štír (24. 10.–22. 11.) 10 pohárů – Páže holí – 10 mečů

Nový rok začne pro Štíry velmi příznivě. Budete na vrcholku sil a život poběží jako na drátkách. To však bohužel nebude mít úplně dlouhé trvání, takže si úspěch užijte dosytosti, dokud trvá, zasloužíte si ho. V druhé polovině ledna přijdete na to, že někdy zkrátka nezbývá nic jiného než se věcí vzdát, třebaže vám na nich záleží. To, že něco končí, znamená také, že něco jiného začíná. Neutápějte se v depresích a raději se těšte na to nové, co přijde. Naučte se nechat věci odejít.

Střelec (23. 11.–21. 12.) 9 mečů – Páže pohárů – 9 pentaklů

Vaše vyhlídky na leden nejsou úplně pozitivní: je před vámi ne úplně snadné období plné stresu a nervozity. Snad to může být zkouškové období ve škole, snad povánoční nával práce. Důležité je, že se tomu nesmíte poddat – a ani jednat příliš agresivně. Přijímejte věci s klidem a otevřenou myslí a všechny problémy se vám budou řešit lépe. A brzy si již budete moci užívat klid a plody vlastní práce. Jen pozor, abyste nechtěli příliš, to se může nehezky vymstít. Začněte pěkně pomaloučku a polehoučku.

Foto: Stokkete, Shutterstock.com

Střelce čeká stres, práce a nervozita, ale nebude to trvat věčněFoto: Stokkete, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) Rytíř mečů – 10 holí – Blázen

S novoroční energií jste vyrazili k cíli, ale náhle se zdá, že je v nedohlednu, že jste narazili na překážku, kterou nelze překonat. Je načase si připustit, že vaše rozhodnutí nebylo dokonalé, možná naopak – učinili jste ho příliš zbrkle a zavedlo vás do slepé uličky. I to se stává. Tím, že doznáte svou chybu, se posunete vpřed. Musíte myslet hlavou a řídit se rozumem – a také jednat tak trochu sobecky. Někdy to jinak nejde a ohleduplnost a vnímavost pak bohužel nejsou zcela namístě. Nelámejte to přes koleno.

Vodnář (21. 1.–20. 2.) Ďábel – Poustevník – 7 holí

V prosinci jste měli pocit, že tápete ve tmě, jako by nic nefungovalo tak, jak mělo. S lednem přichází šance se z bludného kruhu vymanit, musíte ji jen rozpoznat a nenechat odejít. Naslouchejte svému nitru a intuici a ty vás již na správnou cestu za světlejšími zítřky zavedou. Jakmile se jednou rozhodnete, co dál, nenechte se zviklat. Jistě se najdou pokušitelé, kteří se budou snažit vaši volbu změnit, ale nedejte se. Stůjte si za svým, ač na to jindy třeba nejste zvyklí. Tady máte pravdu.

Ryby (21. 2.–20. 3.) Páže mečů – Blázen – 3 holí

Váš rok 2018 začne velmi svěže. Ve vašem životě se v lednu objeví nový impulz, podnět, který přinese do stereotypních dnů a postupů vzrušení a změny. Je však nutné, abyste všechno nové nepřijímali bez rozmyslu. Novota je atraktivní, ale podle toho, jak začnete, se budou věci odvíjet dál. Volte tedy obezřetně, vyvarujte se lehkomyslnosti a lhostejnosti. Je také pravý čas zahledět se do sebe, přiznat si problémy a vytáhnout je na světlo. Lépe se pak řeší, tak je nestrkejte pod postel.

A co od ledna čekáte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám