Hlavní obsah

Ranní probuzení šokem

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Probuzení po večírku přináší nepěkné vzpomínkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Ze zimního spánku jsem plynně přešel do jarní únavy. Existují různé druhy probuzení šokem. Ranní telefonát od dívky, co jste viděl kdovíkde, oznamující vám, že jí těhotenský test ukázal dvě čárky. Probuzení sirénou varující před návratem stoleté vody či probuzení v objetí záchodové mísy ve vašem oblíbeném baru.

Článek

Stejně věřím, že nejpříšernější ráno jsem zažil já minulý víkend. Otevřu oči, vzpomenu si na včerejší večírek a přemýšlím, jak jsem se dostal domů. V tom mi to dojde. Co jsem to pro boha provedl?! V panice nahmatám mobil a přečtu si poslední odeslanou esemesku. Pomóóc, takže to nebyl jenom sen, já jsem to opravdu spáchal. Kdybych vlastnil zbraň, rychle bych ukončil nejen svou kocovinu.

Cituji svou zoufalost: „Čau Gabi, teď už to vím. Miluju tě. Spíš už? Můžu se u tebe stavit? Tomáš." Pár vteřin nato jsem už určitě tvrdě spal. Chudák holka se samozřejmě neozvala a neudělala tak ani dlouhých pár hodin poté, zatímco já jsem cucal pohár trapnosti až do dna. Gábina je krásná holka, známe se už pár let, nikdy mezi námi nic nebylo. Jsme prostě kamarádi, posloucháme stejnou muziku, čteme stejné knížky, máme podobné názory. Tehdy mi to zkrátka přišlo jako výborný nápad. Ale co mě tak pomotalo? Copak nemohou být kluk a dívka jenom přátelé?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Opilostí se může přátelství pokazitFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Mobilní operátoři by měli blokovat posílání zpráv od páteční desáté hodiny večerní. Určitě by se tím ušetřilo hodně vztahů a možná i pracovních míst. Telefon by se nás v sobotu ráno jednoduše zeptal: „Opravdu chcete poslat SMS ve znění Polib si, debile svému nadřízenému?"

Navrhuji přidat černý rámeček s textem: PITÍ ŠKODÍ VÁM A MŮŽE VÁS PĚKNĚ ZNEMOŽNIT na všechny lahve s alkoholem.

Gábina odpověděla něco ve smyslu, že to nejde, že jsem pro ni jako bratr. Tak to fakt dík. Tady je pár nejpříšernějších komplimentů, jaké může muž od ženy svých snů dostat:

  • Ty jsi tak zajímavý
  • S tebou je legrace
  • Jsi můj nejlepší kamarád
  • Jsi jako můj táta/bratr/kámoška/papoušek, cokoliv. Zkrátka děs.

Buďte si jista, že váš kamarád vám nakoukne do výstřihu při každé příležitosti, a když si spolu povídáte, tajně doufá, že to dopadne jako v tom neslušném filmu, který viděl včera v noci. Být nejlepším kamarádem dívky opravdu není jednoduché.

Reklama

Související témata:

Načítám