Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Na ravioli se salámovou náplní použijete kvalitní měkký salám. Doporučujeme mortadellu, s ní jsou ravioli skutečně delikátní.

30 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 400 g hladké mouky
    1
  • 4 ks vejce
    3
  • 1 lžíce olivového oleje
Náplň
  • 250 g měkkého salámu
  • 1 ks cibule
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce oleje
K podávání
  • 4 lžíce másla
    7
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.

02.

Nyní udělejte náplň. Měkký salám rozmixujte nebo nastrouhejte na jemném struhadle. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a zpěňte na troše oleje. Přidejte salám, osolte, promíchejte a za stálého míchání krátce opečte. Směs stáhněte z ohně a nechte vychladnout. 

03.

Mezitím těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta umístěte lžící hromádky náplně ve stejných rozestupech, místo mezi nimi potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každé hromádky zmáčkněte. 

04.

Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujte ravioli, které dejte vařit do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Servírujte je s rozpuštěným máslem a nasekanou petrželkou.

Načítám