Hlavní obsah
Foto: moshko_viktor, Shutterstock.com

Foto: moshko_viktor, Shutterstock.com

Zajímá vás nápad na snídani, která vám dodá zdravou energii? Tady je. A potěší nejen milovníky raw stravy, ale ocení ho také vyznavači rychlé a jednoduché přípravy jídel. Večer namočíte a ráno jen rozmixujete. A je to!

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 40 g loupaných pohankových krup
  • 200 g čerstvého ovoce
  • 15 g ořechů
    8
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 špetka mletého kardamomu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 dl vody
  • 200 g oblíbeného ovoce
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Přebranou a dobře propláchnutou pohanku namočte přes noc do vody, tak aby byla ponořená, a nechte ji změknout. Ráno pohankové kroupy rozmixujte i s vodou, přidejte skořici, kardamom, kakao i vanilkový extrakt podle dle chuti a ještě chvíli mixujte.

Tip: Můžete přidat i půl lžičky kakaa.

02.

Podávejte s nasekanými ořechy a nakrájeným oblíbeným sezonním ovocem. Výběru se meze nekladou. A jestli netrváte na raw za každou cenu, můžete použít i kompot, rozinky či sušené ovoce. Povrch kaše můžete před podáváním posypat tmavým či světlým sezamem.

Načítám