Hlavní obsah
3,1
(23)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Přemýšlíte o jednoduché a zdravé svačině? Uvařte si bezlepkovou pohanku, poduste jablka s cukrem a skořicí, přidejte bílý jogurt a ořechy. Zavřete do skleničky a můžete se vydat na cesty.

20 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hrnek pohanky
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 3 ks jablek
  • 200 g bílého jogurtu
  • 20 g vlašských ořechů
Článek

Postup

01.

Pohanku několikrát propláchněte vodou. Přendejte ji do menšího hrnce. Zalijte ji 1 hrnkem (o objemu 250 ml) vody. Přidejte třtinový cukr a mletou skořici. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu a za stálého míchání vařte 3 minuty. Poté stáhněte a nechte 15 minut dojít.

02.

Mezitím jablka zbavte jádřinců a i se slupkou je nakrájejte na menší kousky. Dejte je do kastrůlku, zasypte cukrem a skořicí. Duste je při nižší teplotě do měkka, asi 5 minut. Průběžně míchejte a podle potřeby můžete trošku podlít vodou.

03.

Uvařenou pohanku rozdělte do uzavíratelných sklenic. Navrch dejte bílý jogurt, podušená jablíčka a nakonec zasypte nadrcenými vlašskými ořechy.

Máte rádi pohanku? Jaký je váš oblíbený recept?

Reklama

Načítám