Hlavní obsah

Pohankový dezert s jablky, skořicí a ořechy

Hodnocení:
(21)
Foto: Autorka
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Přemýšlíte o jednoduché a zdravé svačině? Uvařte si bezlepkovou pohanku, poduste jablka s cukrem a skořicí, přidejte bílý jogurt a ořechy. Zavřete do skleničky a můžete se vydat na cesty.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hrnek loupané pohanky
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 3 jablka
  • 200 g bílého jogurtu
  • 20 g vyloupaných vlašských ořechů
Článek

Postup

Krok 1: Pohanku několikrát propláchněte vodou. Přendejte ji do menšího hrnce. Zalijte ji 1 hrnkem (o objemu 250 ml) vody. Přidejte 1 lžíci třtinového cukru a 1 lžičku mleté skořice. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu a za stálého míchání vařte 3 minuty. Poté stáhněte a nechte 15 minut dojít.

Krok 2: Mezitím jablka zbavte jádřinců a i se slupkou je nakrájejte na menší kousky. Dejte je do kastrůlku, zasypte 3 lžícemi cukru a 1 lžičkou skořice. Duste je při nižší teplotě do měkka, asi 5 minut. Průběžně míchejte a podle potřeby můžete trošku podlít vodou.

Krok 3: Uvařenou pohanku rozdělte do uzavíratelných sklenic. Navrch dejte bílý jogurt, podušená jablíčka a nakonec zasypte nadrcenými vlašskými ořechy.

Máte rádi pohanku? Jaký je váš oblíbený recept?

ynezorPumanzeSaNyknalC
30. 1. 2018

Reklama

Sdílejte článek