Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Luštěniny by neměly chybět v žádném jídelníčku, málokoho ale baví jíst pořád dokola stejné recepty. Vyzkoušejte recept na čočku se zakysanou smetanou, jak ji dozajista ještě neznáte!

5 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g čočky
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 2 ks cibule
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Čočku uvařte v osolené vodě podle návodu, a poté ji sceďte.

02.

V hlubší pánvi na másle osmahněte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Tu smíchejte s uvařenou čočkou a zakysanou smetanou. Vše chviličku povařte, dokud směs nehoustne, a mezitím dochuťte hořčicí, solí a pepřem, zejména množství hořčice záleží jen na vás. Podávejte s vajíčkem nebo klobásou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 761,04 kJ
Bílkoviny34,03 g
Tuky23,01 g
Sacharidy78,76 g
Sůl1,79 g
SAFA13,16 g
Vláknina20,08 g
Cukry8,93 g

Načítám