Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Wok je oblá, hluboká a široká pánev s držadly, spíš kotlík, který vám umožní bez většího množství tuku dusit, smažit, vařit v páře i udit. Co? Zkuste filé jako z Laosu!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 špetka chilli
  • 1 špetka pepře
  • 3 lžíce kokosového mléka
  • 2 ks brambor
  • 1 lžíce tuku
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks zelené papriky
  • 1/2 lžičky škrobu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 200 g rybího filé
Článek

Postup

01.

Rybí filé nakrájejte na malé kousky, osolte, pokapte citronovou šťávou a nechte v chladnu odležet.

02.

Po chvíli je poprašte škrobem (solamylem), opečte na oleji a dejte stranou.

03.

Papriky nakrájejte na nudličky, cibule a stroužky česneku nasekejte najemno.

04.

Na pánvi rozpalte tuk, zpěňte na něm zeleninu a přidejte na slabé plátky nakrájené předvařené brambory. Po chvíli přidejte filé, zalijte kokosovým mlékem, opepřete a pod pokličkou duste dvacet minut.

05.

Dochuťte chilli a podávejte horké.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 819,82 kJ
Bílkoviny48,67 g
Tuky15,52 g
Sacharidy82,2 g
Sůl0,49 g
SAFA10,94 g
Vláknina15,06 g
Cukry19,36 g
Související témata:

Načítám