Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Vaření v mikrovlnce? Snadné! Třeba takové karbanátky s brusinkovou omáčkou jsou hotové za chviličku!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Karbanátky
  • 1 trochu ledového salátu
  • 3 ks housky
    1
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 lžička hořčice
    10
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička majoránky
  • 1 hrst strouhanky
    1
  • 1 ks cibule
  • 450 g hovězího mletého masa
Omáčka
  • 1 hrst sušených brusinek
  • 100 g brusinkového kompotu
  • 1 ks pomeranče
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Maso v míse smíchejte s jemně nasekanou cibulí, strouhankou, majoránkou, solí, pepřem, protlakem, vajíčkem, a případně i hořčicí. Vše smíchejte v jednolitou hmotu a vytvarujte 4 velké karbanátky.

02.

Vezměte podložku, která se hodí do mikrovlnky, na tu dejte pečicí papír a vedle sebe rozložte karbanátky. Mikrovlnku zapněte na nejvyšší výkon a karbanátky tam nechte 2,5 minuty. Pak je obraťte, „pečte“ je 4 minuty, pak je obraťte zpět a mikrovlnku zapněte ještě na 2,5 minuty.

03.

Mezitím vymačkejte šťávu z pomeranče, přidejte do ní brusinkový kompot a sušené brusinky a vše promíchejte. Pokud je příliš řídká, přidejte sušené brusinky nebo trochu jedlé želatiny.

04.

Když jsou karbanátky hotové, vložte do mikrovlnky na 2–3 minuty i brusinkovou omáčku.

05.

Žemle podélně rozkrojte, na spodní část položte list ledového salátu, následuje karbanátek a lžíce brusinkové omáčky. Uvidíte, že bude chutnat!

Související témata:

Načítám