Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Kuřecí chilli od Jany voní i chutná úžasněFoto: Greta Blumajerová

Vaření mnoho lidí odrazuje už jen kvůli množství nádobí. My pro vás dnes máme recept, kvůli kterém si spoušť v kuchyni neuděláte – vejde se vám totiž jen do jednoho hrnce.

15 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 ks cibule
  • 200 g salámu chorizo
  • 2 ks červené papriky
  • 1 plechovka rajčat
  • 400 g fazolí v rajčatové omáčce
  • 6 ks kuřecích stehenních řízků
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky čerstvého oregana
  • 2 lžíce chilli pasty
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 1 ks avokáda
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 190 stupňů Celsia. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a dejte ji opéct na olivový olej do velkého hrnce vhodného do trouby. Asi po 4 minutách k cibuli přidejte na kousky pokrájená kolečka choriza. Nakonec přidejte na velké kousky nakrájenou červenou papriku. Vše orestujte, přidejte plechovku rajčat, zalijte kuřecím vývarem a vmíchejte chilli pastu a oregano.

02.

Stehenní řízky rozkrojte na polovinu, „smotejte“ do balíčků, zlehka je osolte, urovnejte vedle sebe do hrnce a zatlačte pod hladinu směsi. Hrnec přiklopte poklicí a dejte asi na hodinu do trouby. Následně do pokrmu vmíchejte plechovku fazolí a dejte ještě asi na 20 minut zapéct.

03.

Hotové chilli je nejlepší nechat aspoň jeden den uležet, nedočkavci ho samozřejmě můžou sníst ihned! Stačí ho dochutit špetkou pepře (ten ale můžete úplně vynechat), podle potřeby solí a můžete podávat! Při servírování navrch přijde ještě na kousky nakrájené avokádo a případně i limetková šťáva a koriandr.

Související témata:

Načítám