Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 190 stupňů Celsia. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a dejte ji opéct na olivový olej do velkého hrnce vhodného do trouby. Asi po 4 minutách k cibuli přidejte na kousky pokrájená kolečka choriza. Nakonec přidejte na velké kousky nakrájenou červenou papriku. Vše orestujte, přidejte plechovku rajčat, zalijte kuřecím vývarem a vmíchejte chilli pastu a oregano.
02.
Stehenní řízky rozkrojte na polovinu, „smotejte“ do balíčků, zlehka je osolte, urovnejte vedle sebe do hrnce a zatlačte pod hladinu směsi. Hrnec přiklopte poklicí a dejte asi na hodinu do trouby. Následně do pokrmu vmíchejte plechovku fazolí a dejte ještě asi na 20 minut zapéct.
03.
Hotové chilli je nejlepší nechat aspoň jeden den uležet, nedočkavci ho samozřejmě můžou sníst ihned! Stačí ho dochutit špetkou pepře (ten ale můžete úplně vynechat), podle potřeby solí a můžete podávat! Při servírování navrch přijde ještě na kousky nakrájené avokádo a případně i limetková šťáva a koriandr.