Hlavní obsah
Foto: Kiian Oksana, Shutterstock.com

Foto: Kiian Oksana, Shutterstock.com

Olivy dělí svět na dva tábory lidí – jedni je milují a nikdy se jich nepřejí, druzí je nesnášejí a odmítají je pozřít. Patříte k jejich fanouškům? Pak zkuste tuhle laskominu!

15 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 nákyp
  • 2 ks cibule
  • olej
  • 1 ks housky
    1
  • 1/2 kg mletého masa
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře barevného mletého
  • 4 ks rajčat
  • 2 ks mozzarelly
    7
  • 100 g oliv černých
  • 1 lžička provensálského koření
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Dvě cibule nakrájené nadrobno osmahněte na oleji, přidejte nadrobno nakrájenou housku a ještě chvíli smažte. Směs vsypte do půl kila mletého masa, přidejte tři stroužky česneku nakrájeného na plátky, dvě vejce, osolte, opepřete barevným pepřem a řádně promíchejte.

02.

Do vymazaného pekáče (tuk nebo olivový olej) vše rozprostřete. Nahoru poklaďte plátky čerstvých rajčat, mozzarellu a na kolečka nakrájené zelené olivy, zhruba 100 g. Nakonec zasypte trochou provensálského koření. V troubě předehřáté na 180 °C pečte asi hodinu.

Související témata:

Načítám