Článek
Krůtí maso je chuťově opravdu skvělé a ještě k tomu zdravé! Podpoří krvetvorbu a imunitu.
Postup
01.
Předehřejte troubu na 180 °C. Krůtí stehna osolte a opepřete. V pekáči rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte ze všech stran, aby se vytvořila lehká kůrčička. Poté ho vyjměte, do výpeku přidejte celý česnek, víno a trochu (asi 200 ml) vývaru a vraťte maso zpět. Přidejte tymián, zakryjte a pečte asi 1 hodinu a 20 minut doměkka. Ke konci pečení odklopte, aby se maso pěkně opeklo.
02.
Na pánvi rozehřejte trochu oleje a zvolna restujte nakrájenou cibuli, pórek, řapíkatý celer a mrkev dozlatova. Osolte a opepřete.
03.
Bulgur uvařte ve zbylém osoleném vývaru podle návodu na obalu. Po uvaření do něj vmíchejte opečenou zeleninu a nasekanou petrželku.
04.
Na talíř dejte bulgur se zeleninou, přidejte krůtí maso a přelijte šťávou z výpeku. Pokud chcete, můžete maso opatrně oddělit od kostí, díky dlouhému pečení to půjde snadno.