Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kuskus v posledních letech získal na popularitě a dnes se běžně vaří v každé domácnosti. Pokud i vám dochází inspirace, zkuste rajčatový kuskus s krkovicí. Tahle kombinace není vůbec špatná. Naopak!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 250 g kuskusu
  • pepř
  • 1 lžička soli
  • 5 ks sušených rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 ks cibule
  • 4 plátky krkovice
Článek

Postup

01.

Na rozpálené hluboké pánvi společně opečte nahrubo nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, rajčata na kostičky a sušená rajčata.

02.

Po 5 minutách směs zasypte kuskusem, promíchejte a zalijte připraveným vývarem.

03.

Stáhněte oheň a nechte vařit tak dlouho, dokud se všechen vývar nevsákne.

04.

Nakonec přidejte rajčatový protlak a zamíchejte. Krkovici osolte a opepřete, zprudka opečte a podávejte spolu s kuskusem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 581,89 kJ
Bílkoviny38,08 g
Tuky28,82 g
Sacharidy49,39 g
Sůl2,35 g
SAFA11,66 g
Vláknina4,29 g
Cukry4,67 g
Související témata:

Načítám