Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: RIO MARE ŽIVÍ SPORT

Foto: RIO MARE ŽIVÍ SPORT

Sportovci si musí hlídat jídelníček, to ale neznamená, že si nemůžou dopřát chutná jídla. Důkazem je Ondřej Kolář, brankář fotbalového týmu SK Slavia Praha, který nám prozradil svůj oblíbený recept. Podívejte se, na čem si rád pochutná se svou manželkou Janou.

30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 60 g tuňáka v plechovce
  • 1/2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky česneku
  • 1/2 lžíce nasekané petrželky
  • 200 g krájených rajčat z plechovky
  • 125 g těstovin
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

„K úspěchu je zapotřebí píle, potu a slz. Zároveň nezapomínejte, že cesta na vrchol nespočívá jen v tréninku. Podle mě je klíčové i psychické rozpoložení a hlavně kvalitní odpočinek,“ říká fotbalista Ondřej Kolář. A jak si úspěšný sportovec užívá chvíle odpočinku? Nezapomíná ani na dobré jídlo. K jeho favoritům patří tuňák, třeba v podobě těchto těstovin.

Postup

01.

Česnek nasekejte najemno a smažte ho na pánvi s olejem 1-2 minuty dozlatova. Přidejte petržel a míchejte 1 minutu, poté vlijte nasekaná rajčata. Snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte asi 5-10 minut, dokud nevznikne konzistence omáčky.

02.

Do pánve přidejte tuňáka a promíchejte s omáčkou. Vařte 5 minut.

03.

Přiveďte osolenou vodu k varu. Vhoďte do ní těstoviny rigatoni a vařte podle návodu na obalu nebo dokud nebudou al dente. Sceďte a přesypte do servírovací mísy. Vmíchejte omáčku, dochuťte černým pepřem a naservírujte.

Související témata:
Ondřej Kolář

Načítám