Hlavní obsah
4,6
(7)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Pokud jste se rozhodli zařazovat do svého jídelníčku více ryb a jste milovníci rychlých receptů, vyzkoušejte tento jednoduchý tuňákový „toast“ - v podstatě jen ze 2 surovin. Pro všechny, kdo mají rádi obložené chleby, ale zároveň si drží linii, je to skvělá varianta.

10 min.
Příprava
3 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Na tuňákový toast:
  • 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
Na obložení:
  • 1 ks rajčat
  • 2 plátky plátkového sýra
  • 1 hrst čerstvého listového špenátu
Článek

Ať už jste příznivci nízkosacharidového stravování, či držíte bezlepkovou dietu, tento rychlý a báječný tuňákový „toast“ bez mouky a jen ze 2 surovin vás bude bavit. Skvěle se hodí na snídani, svačinu i večeři a díky velkému obsahu bílkovin vás na dlouho zasytí. Rozhodně déle než klasický toast z mouky, který svým vzhledem připomíná.

01.

Do mixéru dejte slitého tuňáka ve vlastní šťávě (2 malé konzervy mají asi 100 g pevného podílu), vejce a špetku soli. Rozmixujte dohladka.

02.

Rozmixovanou směs dejte do hranaté plastové nádoby, krabičky připomínající tvar toastu (objem cca 200 až 300 ml), a dejte na plný výkon na 3 minuty do mikrovlnky.

03.

Hotový tuňákový „toast“ nechte krátce vychladnout, poté vyklopte z formy, rozřízněte a obložte dle chuti.

04.

Jako náplň jsme zvolili pár plátků rajčete, plátkový sýr typu mozzarella a listový špenát. Hotový plněný „toast“ pak ještě opečte do křupava na pánvi nebo ho vložte do kontaktního grilu.

TIP: Pokud spěcháte, nemusíte ho ani opékat, ale jíst rovnou.

Chcete další jednoduché a rychlé recepty? Tady jsou

Načítám