Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 stupňů. Mandle namočte ho horké vody, aby trochu změkly. Na troše olivového oleje na pánvi opečte dva plátky jamónu.
02.
Vykuchané pstruhy omyjte, osušte zevnitř i zvenčí a rovněž zevnitř i zvenčí je osolte a opepřete. Do břicha každé z ryb dejte plátek orestovaného jamónu, obalte je v hladké mouce a na olivovém oleji rybky opečte dozlatova. Pak je vyjměte a vložte do zapékací misky.
03.
Změklé mandle, listovou petržel, česnek a zbytek jamónu nasekejte na velmi malé kousky, pomůže vám i mixér. Vzniklou směs orestujte ve výpeku na pánvi (podle potřeby přidejte trochu oleje), a když začne česnek vonět, překryjte směsí ryby v misce. Tu pak dejte ještě asi na 10 minut zapéct a je hotovo!