Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Na sušenou šunku narazíte v mnoha evropských kuchyních: ve Španělsku mají jamón, v Itálii prosciutto crudo, v Německu schwarzwaldskou šunku. My jsme si pro vás připravili tip na španělského pstruha s jamónem, mandlemi a česnekem.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks pstruha
  • 8 plátků krájeného jamónu
  • 1 hrst mandlí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst listové petržele
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky hrubé mořské soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 stupňů. Mandle namočte ho horké vody, aby trochu změkly. Na troše olivového oleje na pánvi opečte dva plátky jamónu.

02.

Vykuchané pstruhy omyjte, osušte zevnitř i zvenčí a rovněž zevnitř i zvenčí je osolte a opepřete. Do břicha každé z ryb dejte plátek orestovaného jamónu, obalte je v hladké mouce a na olivovém oleji rybky opečte dozlatova. Pak je vyjměte a vložte do zapékací misky.

03.

Změklé mandle, listovou petržel, česnek a zbytek jamónu nasekejte na velmi malé kousky, pomůže vám i mixér. Vzniklou směs orestujte ve výpeku na pánvi (podle potřeby přidejte trochu oleje), a když začne česnek vonět, překryjte směsí ryby v misce. Tu pak dejte ještě asi na 10 minut zapéct a je hotovo!

Související témata:

Načítám