Hlavní obsah
3,5
(58)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Aktualizováno

Kombinace mletého masa, těstovin a sýra patří k sobě. Vyzkoušejte tento recept a jistě sklidíte velký potlesk!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g hovězího masa
  • 350 g těstovin
  • 200 g sýru eidam
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 150 ml kečupu
  • 100 ml rajčatového protlaku
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte najemno a maso umelte. Můžete použít i kvalitní konzervované hovězí ve vlastní šťávě.

02.

Do hrnce nalijte vodu na těstoviny, osolte ji, přidejte bobkový list a přiveďte ji k varu. Kolínka či jiné těstoviny pak uvařte dle návodu.

03.

Na oleji v pánvi osmahněte cibulku a maso a nechte ho zatáhnout, trvá to asi 10 minut. Do směsi přidejte protlak, kečup, hořčici a sůl a dejte ji opět na pár minut prohřát.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

04.

Připravte si pekáček, troubu rozpalte na 180 stupňů a sýr nastrouhejte nahrubo.

05.

Zcezené těstoviny smíchejte se směsí, většinou sýra a prolisovaným česnekem. Vše urovnejte do pekáčku (můžete v něm případně už rovnou míchat).

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

06.

Posypte zbytkem sýra a dejte na asi 20 minut zapéct.

Reklama

Související témata:

Načítám