Hlavní obsah

Pudinkové řezy s polevou z čokolády

Hodnocení:
(62)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
28 minut
Náročnost
nízká

Máte rádi vanilkový pudink? Dejte si s námi pudinkové řezy se sušenkami a čokoládovou polevou od čtenářky Dany Gebhardtové. Jejich příprava už sice nějaký ten čas zabere, výsledek je ale ohromující a nebudete litovat!

Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 160 g cukru krupice
  • 4 vejce
  • 160 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
Krém
  • 3 vanilkové pudinkové prášky
  • 1000 ml mléka
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 150 g másla
  • 3 lžíce malinové marmelády
  • 2 balení hranatých máslových sušenek
  • 3 lžíce rumu
Poleva
  • 250 g moučkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce horké vody
  • 100 g másla
Článek

Postup

Krok 1: Celá vejce vyšlehejte s cukrem do hladké husté pěny, a pak postupně přidávejte moukou prosátou s práškem do pečiva. Těsto rozetřete na plech, který jste předem vystlali pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Pečte asi 15 minut dozlatova a nechte ho vychladnout.

Krok 2: Vychladlý piškot tence potřete marmeládou. 750 ml mléka a 3 lžíce cukru krupice dejte vařit na plotnu a ve zbytku rozmíchejte vanilkové pudinky v prášku. Když se mléko začne vařit, přilijte rozmíchané pudinky a vařte asi 3 minuty do zhoustnutí. Pak pudink stáhněte z plamene a vmíchejte do něj ihned máslo, které se horkem rozpustí.

Připravený krém hned rozetřete na plát těsta potřený marmeládou, poklaďte jednou sušenkou vedle druhé a lehce je pokropte rumem.

Foto: Mona Martinů

Piškot namažte marmeládou a pudinkovým krémem a poklaďte sušenkami

Krok 3: Nakonec se pusťte do čokoládové polevy. V kastrolku rozpusťte máslo, přidejte moučkový cukr, kakao, rum a vodu a ze všeho metlou vymíchejte hladkou polevu. Tu pak hned rozetřete po celé ploše moučníku. Řezy pak nechte alespoň 4 hodiny (ideálně do druhého dne) ztuhnout a odležet v chladu, aby do sebe sušenky i piškotový plát mohly natáhnout vlhkost a změknout.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek