Hlavní obsah

Recepty od čtenářů: Rychlá večeře? Teplý cuketový salát!

Foto: Ondřej Hošt

Cuketový salát se hodí i jako pomazánka na pečivoFoto: Ondřej Hošt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě nyní zahrádky i trhy nabízejí cukety na každém kroku. Pokud jste téhle dobrotě propadli stejně jako my, vyzkoušejte teplý cuketový salát podle naší čtenářky Mirky Zýkové!

Článek

Cuketu mnozí z vás určitě znají na grilu nebo v různých zeleninových směsích. Podceňovat ji by ale byla velká škoda, připravit z ní jde nekonečné množství receptů a tenhle salát rozhodně stojí za vyzkoušení!

Na 2 velké nebo 3 menší porce potřebujete:1 středně velkou cuketu, 100 g balkánského sýra, asi 4centimetrový kousek křenu, 2 lžíce majonézy, řepkový olej, grilovací koření, sůl a pepř.

Foto: Ondřej Hošt

Potřebujete cuketu, křen, balkánský sýr a trochu majonézyFoto: Ondřej Hošt

Dnešní recept je vskutku rychlý a zvládne ho určitě každý. Začněte tím, že cuketu oloupete. Pak ji nakrájejte na malé kostičky a na pánvi ji restujte tak dlouho, až bude měkká. Pozor ale, ať z ní nevznikne úplná kaše! Nakonec ji posypte grilovacím kořením nebo jinou oblíbenou kořenicí směsí a promíchejte.

Křen nastrouhejte najemno, je ho potřeba asi 3 vrchovaté polévkové lžíce. Použít by šel i křen ze skleničky, ale jak nám psala Mirka, z čerstvého je to prostě lepší. Balkánský sýr nastrouhejte podle chuti nahrubo nebo najemno a vše přidejte k cuketě.

Foto: Ondřej Hošt

Cuketu nakrájejte na kostičky a orestujte, křen a sýr nastrouhejteFoto: Ondřej Hošt

Nakonec k cuketové směsi vmíchejte majonézu, dochuťte solí a pepřem, a je hotovo. Teď už stačí namazat ještě teplý nebo vychladlý salát na bagetku či topinku a můžete hodovat!

Foto: Ondřej Hošt

Okořeněnou cuketu smíchejte s křenem, sýrem a majonézouFoto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Salát je vynikající studený i teplýFoto: Ondřej Hošt

Zaujal vás tento recept svojí nenáročností? Zkuste také jednoduchý Sladký koláč z cukety! A jaká jídla z cukety děláte vy? Podělte se o svoje tipy a nápady v diskusi pod článkem nebo nám napište na naše facebookové stránky.

Načítám