Hlavní obsah
Foto: podravka.cz

Foto: podravka.cz

Klobása, hovězí maso, skopové a rajčata? To je skvělá kombinace na těstoviny!

10 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks klobásy
  • 15 g hovězího masa
  • 150 g skopového
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 konzervy loupaných rajčat
  • 10 g směsi italského koření
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce kořenové petržele
  • 1/2 plechovky rajčatového protlaku
Článek

Postup

01.

Rozehřejte olej v hlubší pánvi, osmahněte klobásu, přidejte oba druhy masa a smažte asi 10 minut – dohněda. Maso z pánve vyndejte stranou, nechte v ní asi jen lžíci omastku a vraťte na oheň, přidejte česnek a smažte asi 3 minuty.

02.

Do pánve přidejte rajčata, koření a vařte ještě 15 minut. Nakonec přidejte rajčatový protlak, vraťte maso do pánve, přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 1,5 hodiny.

04.

Těstoviny uvařte podle návodu, dejte na talíř, přelijte omáčkou a servírujte. Podle chuti můžete posypat hoblinkami parmazánu.

Související témata:

Načítám