Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Kuřecí maso, pórek a rýže? Tuhle polévku zkrátka musíte ochutnat. Bude se totiž zamlouvat malým i velkým.

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks kuřete
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks pórku
  • 2 l bujonu
  • 1 špetka čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce rýže
  • 1 lžíce listové petržele
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kuře rozdělte na malé porce, osolte, opepřete a opečte ze všech stran na másle. Potom osmahněte kolečka z celého většího pórku, zalijte dvěma litry bujonu (může být z kostky) a dvacet minut provařte.

02.

Přidejte špetku tymiánu nebo saturejky a dvě vrchovaté lžíce rýže. Vařte, až jsou maso i rýže měkké, doplňte nasekanou petrželkou. Kdyby polévka příliš zhoustla, dořeďte ji vodou.

Související témata:

Načítám