Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Česnek je přírodní antibiotikum, které ničí viry, parazity, plísně i kvasinky. Snižuje krevní tlak i hladinu cholesterolu. A vynikající je v pravé česnečce!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 3 krajíce chleba
  • 1 l vody
  • 40 g sádla
  • 4 ks vejce
  • 10 stroužků česneku
Článek

Postup

01.

Vodu přiveďte k varu, přidejte kmín, případně i pár celých stroužků česneku a chvíli povařte.

02.

Zbytek česneku utřete se solí a majoránkou, směs nechte chvíli odpočinout a pak jí s částí sádla vmíchejte do vývaru.

03.

Chleba nakrájejte na kostičky a osmažte na zbytku sádla.

04.

Na dno talíře rozklepněte vejce, které zalijte vývarem.

05.

Před podáváním navrch nasypte osmažený chleba a nasekanou pažitku.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie902,75 kJ
Bílkoviny8,33 g
Tuky14,95 g
Sacharidy11,47 g
Sůl1,87 g
SAFA5,62 g
Vláknina0,88 g
Cukry1,42 g
Související témata:

Načítám