Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Probudili jste se do krušného rána po silvestrovském večeru? Potom máme pro vás polévku, která vás zaručeně postaví na nohy.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 l vody
  • 10 stroužků česneku
  • 2 ks brambor
  • 1 lžička majoránky
  • 2 plátky chleba
    1
  • 1 ks sýru hermelínového typu
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory oškrábejte a uvařte v osolené vodě. Když jsou měkké, část jich mírně rozšťouchejte, aby se polévka trochu zahustila, přidejte prolisovaný česnek a na závěr majoránku. Je lepší uvařit si ji den předem, česnek se rozleží a po mejdanu byste možná stejně nebyli schopni uvařit ani tohle. Ani v případě zoufalého bolehlavu ale nezapomeňte na opečené kostky chleba a jako bonus přidejte na kostičky nakrájený hermelín. Záchrana je zaručena!“

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie696,25 kJ
Bílkoviny10,59 g
Tuky4,33 g
Sacharidy20,43 g
Sůl0,64 g
SAFA2,74 g
Vláknina1,85 g
Cukry1,85 g
Související témata:

Načítám