Hlavní obsah
Foto: Svitlana Slobodianiuk, Shutterstock.com

Foto: Svitlana Slobodianiuk, Shutterstock.com

Vepřová hlava, jazyk, kousek jater a zelenina. To je ovarová zabijačková polévka.

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 1/2 ks vepřové hlavy
  • 1 ks vepřového jazyka
  • 10 dkg vepřových jater
  • 1 balení kořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele)
    9
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 paličky česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 10 dkg krup
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ve větším hrnci uvařte půl vepřové hlavy, jazyk a kousek jater. Do vody přidejte kořenovou zeleninu a celou cibuli. Když je maso měkké, sceďte vývar, maso oberte a posekejte nadrobno. Bez kostí pak do vývaru vraťte, ochuťte solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Do talířů servírujte spolu s uvařenými kroupami.

Související témata:

Načítám